ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜOΤΙΚΑ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΟΙΑΣ ΚΑΙ ΘΗΡΑΣΙΑΣ

ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜOΤΙΚΑ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΟΙΑΣ ΚΑΙ ΘΗΡΑΣΙΑΣ

Μόνο ένας νηπιαγωγός υπηρετεί στην Οία

Μόνο ένας νηπιαγωγός υπηρετεί στην Οία

  Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδεία και τους αρμόδιους παράγοντες έστειλαν πολίτες της Οίας και της Θηρασίας, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη δασκάλων και νηπιαγωγών στα σχολεία της περιοχής τους. Είναι χαρακτηριστικό πως στο νηπιαγωγείο Οίας υπηρετεί μόνο ένας νηπιαγωγός, ενώ το Δημοτικό- Νηπιαγωγείο της Θηρασίας, εξυπηρετείται από δάσκαλο που μεταβαίνει καθημερινά με λάντζα και καλύπτει τρίωρο ημερήσιο πρόγραμμα.  

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Για τις κενές θέσεις νηπιαγωγών και δασκάλων  στα σχολεία της Οίας νήσου Θήρας και της νήσου Θηρασιάς

Κυρίες / Κύριοι,

το διθέσιο (2/Θ) νηπιαγωγείο της Οίας δεν έχει δεχτεί όλα τα προνήπια (παιδιά που δεν έχουν συμπληρώσει στις 31/12 το 5ο έτος της ηλικίας τους) και δεν έχει λειτουργήσει ως ολοήμερο, αφού έχει τοποθετηθεί μία(1) μόνο νηπιαγωγός, με ότι παράλληλα αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των 25 νηπίων.

Επίσης, στο Δημοτικό σχολείο της νήσου Θηρασιάς, όπου φοιτούν 12 παιδιά, καθώς και στο νηπιαγωγείο της νήσου Θηρασιάς δεν έχουν τοποθετηθεί δάσκαλοι και νηπιαγωγοί με συνέπεια να μεταβαίνει καθημερινά, από τη νήσο Θήρα, δάσκαλος για τρεις(3) μόνο ώρες.

Η προφορική ενημέρωση που έχουμε, μετά από τις επανειλημμένες τηλεφωνικές οχλήσεις μας στην υπηρεσία σας, είναι ότι τα κενά θα καλυφθούν όταν θα εγκριθούν πιστώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών!

Ως γονείς πιστεύουμε ότι κάθε ευνομούμενο κράτος που σέβεται τους πολίτες του οφείλει να παρέχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση στα παιδιά μας. Ως  Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουμε φόρους που οφείλουν να είναι ανταποδοτικοί ώστε να παρέχεται δωρεάν Δημόσια παιδεία.

Εκφράζουμε, λοιπόν, την απογοήτευση, την έντονη αγανάκτηση  αλλά και την οργή μας για την αδυναμία της υπηρεσίας σας, και κατά προέκταση του κράτους, να εξασφαλίσει τα αυτονόητα στα παιδιά μας.

Παρακαλούμε για την έγγραφη απάντηση σας στο politesoias@gmail.com και ζητούμε, όπως και είστε υποχρεωμένοι, την άμεση στελέχωση των σχολείων μας.

Το παραπάνω υπογράφεται,

Από πολίτες της Οίας,

από γονείς του νηπιαγωγείου Οίας,

από γονείς του Δημοτικού σχολείου Θηρασιάς,

από γονείς του νηπιαγωγείου Θηρασιάς.