ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ Η ΑΕΜΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

 

 

 

NOSOKOMEIOA1Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ανοίξει το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, δηλώνουν σε όλους τους τόνους, οι υπεύθυνοι της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ). Παρά την ψυχρολουσία της απόσυρσης του Πολυνομοσχεδίου στο οποίο συμπεριλαμβανόταν η έναρξη λειτουργίας του Νοσοκομείου και μάλιστα σε 11 λεπτομερή άρθρα, η ΑΕΜΥ συνεχίζει κανονικά τις προετοιμασίες.

Οι λόγοι για την πυρετώδη δραστηριότητα οφείλονται στο γεγονός πως η προσθήκη των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό της Εταιρείας έχει ήδη κατακυρωθεί και συμπεριληφθεί. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα οικονομικό κώλυμα, μιας και η άνοδος του προϋπολογισμού της ΑΕΜΥ από τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ, στα 7.5 εκατομμύρια, είχε γίνει αποκλειστικά και ρητά για το νοσοκομείο Σαντορίνης. Να σημειωθεί πως ο Πρόεδρος της ΑΕΜΥ κ. Μιχαήλ Σταύρου, βρέθηκε στη Σαντορίνη (αναχώρησε 21 Δεκεμβρίου) μαζί με επιστημονικούς του συνεργάτες για να συνεχίσουν τους ελέγχους και την προεργασία.

«Το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, είναι και τυπικά πλέον περιουσιακό στοιχείο της ΑΕΜΥ», δήλωσε ο κ. Σταύρου.

Πολύ συχνές είναι οι επισκέψεις του κ. Σταύρου.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της Santonews, στις 11 Ιανουαρίου δύο γιατροί και δύο ειδικοί νοσηλευτές θα βρεθούν στη Σαντορίνη προκειμένου να κάνουν πλήρη καταγραφή αναλωσίμων και απαραίτητων υλικών για το αρχικό στάδιο λειτουργίας. Παράλληλα θα εξελίσσεται και η διαδικασία προκηρύξεων θέσεων προσωπικού. Από την πλευρά της κυβέρνησης, έχει δοθεί η διαβεβαίωση πως το Πολυνομοσχέδιο, θα επανεισαχθεί στη Βουλή μετά τις 7 Ιανουαρίου, αλλά η ΑΕΜΥ διαθέτοντας τα χρήματα, μπορεί να ξεκινήσει τη λειτουργία ακόμα και με το υφιστάμενο νομικό της πλαίσιο. Κάτι που βέβαια δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προσδιοριστεί για πριν τα τέλη Μαρτίου.