ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΣΤΑ 100 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΣΤΑ 100 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 

ktimaargyros Δύο οινοποιεία που εδρεύουν ή δραστηριοποιούνται στη Σαντορίνη, επέλεξε Το Αμερικανικό περιοδικό «Wine & Spirit», ανάμεσα στα 100 κορυφαία του πλανήτη. Πρόκειται για το Μπουτάρη και το Κτήμα Αργυρού που μαζί με το Κτήμα Άλφα στο Αμύνταιο αποτελούν τις τρεις ελληνικές συμμετοχές σε αυτή τη σπουδαία αξιολόγηση. Η ιστοσελίδα «The Paper» που δημοσιεύει τη σχετική λίστα, γράφει χαρακτηριστικά: «Το «Κτήμα Αργυρού» ιδρύθηκε το 1903 από το Γεώργιο Αργυρό, σε ένα αμπελώνα 20 στρεμμάτων στην Επισκοπή Γωνιά Θήρας. Η δεύτερη γενιά (Ματθαίος Αργυρός) αύξησε την καλλιεργούμενη έκταση σε 60 στρέμματα, ενώ η τρίτη (Γιάννης Αργυρός) δεν αύξησε μόνο την καλλιεργούμενη έκταση σε 260 στρέμματα, εκσυγχρόνισε το οινοποιείο και εργάστηκε πολύ σκληρά για να εξασφαλίσει την υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης.

Η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο «Κτήμα Αργυρού», στον πολύ ιδιαίτερο αμπελώνα της πανέμορφης Σαντορίνης όπου τα κλήματα είναι διαμορφωμένα στην παραδοσιακή κουλούρα, αναγνωρίστηκε από το «Wine & Spirit» φέτος για τρίτη φορά, μετά τις αντίστοιχες βραβεύσεις του 2005 και του 2006. Τα τέσσερα κρασιά με εξαιρετικές βαθμολογίες, τα οποία χάρισαν στο «Κτήμα Αργυρού» την φετινή διάκριση ανάμεσα στα 100 καλύτερα οινοποιεία του κόσμου ήταν τα «Κτήμα Αργυρού – Vinsanto 20ετίας» με 96 βαθμούς, «Κτήμα Αργυρού – Vinsanto 10ετίας» με 95 βαθμούς, «Κτήμα Αργυρού – Λευκό» με 94 βαθμούς και «Ασύρτικο Αργυρού» με 93 βαθμούς».

Όσο για το Οινοποιείο Μπουτάρη, αυτό επαινείται για τη σχεδόν πανελλαδική δραστηριοποίησή του, αλλά και για τις σαντορινιές οινικές του δημιουργίες: «Η Οινοποιία «Μπουτάρη» λοιπόν, εξασφάλισε και φέτος την μεγάλη αυτή διάκριση για 17η φορά! Τα κρασιά που της χάρισαν την διάκριση στην συγκεκριμένη χρονιά ήταν τα κρασιά «Grand Reserve Boutari» που συγκέντρωσε από τους αξιολογητές 93 βαθμούς, «Σαντορίνη Μπουτάρη» με 92 βαθμούς, «Καλλίστη» με 92 βαθμούς», γράφει ο ιστότοπος.