“ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΡΥΠΝΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΝΑΤΟΪΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ”

ΤΟ ΚΚΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

 

 

 

“ Στην κορυφή του Προφήτη Ηλία, δίπλα στο Μοναστήρι και πάνω από τα κεφάλια όλων μας, είναι εγκαταστημένο και λειτουργεί ασταμάτητα, ένα ραντάρ του Πεδίου Βολής Κρήτης. Είναι το άγρυπνο «μάτι» της ΝΑΤΟϊκής βάσης στη Σούδα της Κρήτης και χρησιμοποιείται για τον έλεγχο και τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων ενάντια στους λαούς της περιοχής μας. Εκτός αυτού εκπέμπει και επικίνδυνη ακτινοβολία σε τιμές εξαιρετικά αυξημένες , μέχρι και 17 φορές πάνω από τα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της χώρας μας.

Προφανώς, στο πλαίσιο της συμφωνίας που έκανε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τραμπ για την «αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της βάσης της Σούδας», ήρθε και η σειρά του ραντάρ στη Σαντορίνη: Παραμονή της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου με το ξεκάθαρο αντι- νατοϊκό περιεχόμενό της, αυτοκίνητα με στρατιωτικό υλικό έφθασαν με βιασύνη να κάνουν αλλαγές στις εγκαταστάσεις του ραντάρ. Οι μοναχοί τους εμπόδισαν και για τη στάση τους αυτή σύρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Θήρας με την απειλή του αυτόφωρου.

! Η τοπική κοινωνία εδώ και σχεδόν δυο δεκαετίες κινητοποιείται και ζητά το κλείσιμο – όχι τη μετεγκατάσταση σε άλλο κοντινό νησί – την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ραντάρ που στοχοποιεί το νησί μας και το εμπλέκει σε επικίνδυνες περιπέτειες. Καλούμε το σαντορινιό λαό να πάρει στα χέρια του την υπόθεση με δυναμικές και αποφασιστικές κινητοποιήσεις.

 Απαιτούμε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει παλιότερες δεσμεύσεις για την απομάκρυνση του ραντάρ.

 Απαιτούμε την προστασία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας από την καρκινογόνο ακτινοβολία του ραντάρ.

 Απαιτούμε το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και όλων των νατοϊκών βάσεων.

Να μην έχει καμιά εμπλοκή η χώρα μας σε καμιά πολεμική επιχείρηση. Καμιά συμμαχία και σύμπραξη με τους οι φονιάδες των λαών της περιοχής μας αλλά και του κόσμου ολόκληρου. 17/11/2017 Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στη Σαντορίνη”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *