Site icon Santonews

“ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ”

ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ “ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ” ΑΠΟ ΠΟΛΑΚΗ

 

“Ποδαρικό” στο Νοσοκομείο.

Εξονυχιστικός ήταν ο έλεγχος που διενήργησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πάύλος Πολάκης, στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης. Γιατρός χειρούργος ο ίδιος, έφερε μάλλον σε αμηχανία τον Πρόεδρο της ΑΕΜΥ κ. Μιχαήλ Σταύρου, που τον ξεναγούσε στο νεόδμητο κτίριο, κάνοντας απίστευτα λεπτομερείς ερωτήσεις. Έδειχνε να γνωρίζει τα πάντα, όχι μόνο από ιατρικής, αλλά και από τεχνικής άποψης και σε μερικά ερωτήματα, επιστρατεύτηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κυριαζής που είναι έμπειρος ηλεκτρολόγος, προκειμένου να απαντήσει σε πολύ εξειδικευμένα θέματα. Άλλωστε, η απαίτησή του ήταν να κατέβει πρώτα στο υπόγειο όπου βρίσκεται ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός της μονάδας και κυριολεκτικά σήκωσε κάθε κάλυμμα για να δει τη δυναμικότητα των μηχανημάτων, θέλοντας να σιγουρευτεί πως το Νοσοκομείο θα λειτουργεί, ακόμα και υπό τις πλέον ακραίες συνθήκες.

 
Επιθεωρώντας τα χειρουργεία και τους τρόπους παραμονής των ασθενών, έδωσε οδηγίες για την διευθέτηση και την αποτελεσματικότερη χρήση του εξοπλισμού. Χαρακτηριστικό είναι ,πως έδωσε επιτόπου εντολή να αλλάξει η διάταξη των αποδυτηρίων, ώστε οι γιατροί να μπαίνουν και να βγαίνουν κατευθείαν στα χειρουργεία, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξουν ούτε μια πόρτα σε άλλο χώρο. Ακόμα και τις διαχωριστικές κουρτίνες, εξέτασε με σχολαστικό τρόπο και όταν διαπίστωσε πως κάποιοι τον κοιτούσαν απορημένοι, έσπευσε να εξηγήσει:
“Ξέρετε, οι κουρτίνες έχουν μεγάλη επιφάνεια και μολύνονται εύκολα από τα μικρόβια. Πρέπει λοιπόν να είναι από ειδικό αντιμικροβιακό υλικό”.

 
Μετά την πολύωρη επιθεώρηση, προέδρευσε σε μια τελική σύσκεψη και έκανε δηλώσεις στην κάμερα του Volcano TV και της Santonews. “ Οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές και είναι πολύ μεγάλο κρίμα που ευτό το Νοσοκομείο, δεν έχει λειτουργήσει, τόσα χρόνια”, τόνισε, εκφράζοντας την βούλησή του μέχρι το Μάιο, το Νοσοκομείο να έχει ανοίξει. “Οι πολιτικοί κρινόμαστε γι αυτό που κάνουμε, όχι γι αυτό που λέμε”, δήλωσε θέλοντας να δώσει έμφαση στην πεποίθησή του, ότι τα πάντα έχουν τελειώσει.

 

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Μπασκόζος, τόνισε από την πλευρά του: “Η πολιτική Βούληση υπάρχει και το Νοσοκομείο θα λειτουργήσει για το λαό της Σαντορίνης και τους επισκέπτες της”.
“Παρά το γεγονός ότι πολλάκις έχει ακουστεί, με τον Υπουργό Πολλάκη φαίνεται πως πλέον είναι ορατή η λειτουργία του Νοσοκομείο”, είπε ο Δήμαρχος, προκαλώντας ευθυμία με το ευφυολόγημα του (πολλάκις- Πολάκης).

Δείτε το βίντεο των δηλώσεων.

 

Exit mobile version