ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!! ΕΔΙΩΞΑΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΘΗΛΑΖΕ;.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!! ΕΔΙΩΞΑΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΘΗΛΑΖΕ;.

 

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η καταγγελία μιας νεαρής μητέρας.

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η καταγγελία μιας νεαρής μητέρας.

Το γύρο του διαδικτύου κάνει δημοσίευμα από την ιστοσελίδα motherblogs.gr, (όπως και από άλλες ιστοσελίδες) η οποία επικαλείται τη διαμαρτυρία μιας μητέρας, που υποστηρίζει ότι την απέπεμψαν όταν επιχείρησε να θηλάσει το μωρό της έξω από εστιατόριο των Φηρών. Η μητέρα ανάρτησε τη διαμαρτυρία της στο Facebook όπου έχει δημοσιευτεί σωρεία σχολίων.  Σύμφωνα με το motherblogs.gr  στο προφίλ της στο Facebook η μητέρα έγραψε: «Ήμασταν σε ένα στενάκι που είχε ένα εστιατόριο, απ’ έξω είχε παγκάκια του μαγαζιού και έκατσα να θηλάσω! Έρχεται ένας σερβιτόρος και μου λέει ότι εδώ είναι εστιατόριο και πρέπει να φύγω γιατί αυτό δεν είναι θέαμα για τους πελάτες! Σοκ εγώ! Του λέω ότι και το μωρό μου τρώει, πού είναι το περίεργο και μου είπε ότι πρέπει να φύγω! Του είπα αν θέλει να φωνάξει την αστυνομία. Αργότερα ήρθε η αφεντικίνα μάλλον του μαγαζιού η οποία άρχισε να φωνάζει ότι πρέπει να φύγω κι ότι δεν είμαι μάνα που κάνω τέτοια πράγματα σε ιδιωτικό χώρο κι ότι θα έπρεπε να ντρέπομαι! Μου είπε ότι θα φωνάξει την αστυνομία! Τέλος πάντων ταράχτηκα πάρα πολύ και έφυγα γιατί το μωρό κατάλαβε ότι κάτι γίνεται και δεν ήθελα να το ταράξω!».

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΣΑΓΩΝΙΑΤΩΝ

Άμεση ήταν η αντίδραση της παιδιάτρου  κ. Καραολέγκου

Άμεση ήταν η αντίδραση της παιδιάτρου κ. Καραολέγκου

 

Το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση του Συλλόγου Μεσαγωνιατών «Παναγία Επισκοπή» πρόεδρος του οποίου είναι η  Παιδίατρος, Επιμελήτρια Tμήματος Αιματολογίας-Ογκολογίας Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών Π.Γ.Ν.Π. ΑΘΗΝΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», κ.  Καλλιόπη Καραμολέγκου
η οποία αναφέρει: «Στη Σαντορίνη τα ποσοστά των μητέρων, που θηλάζουν, είναι πολύ υψηλά. Η προάσπιση του δικαιώματος του βρέφους να θηλάσει και η εκπαίδευση της μητέρας  είναι η καθημερινή πράξη της κας Μίχου  Μαίας του Κέντρου Υγείας Θήρας. Συμπεριφορές σαν αυτές, που αναφέρει το δημοσίευμα, είναι καταδικαστέες και μακριά από την άποψη του Σαντορινιού. Ο μητρικός θηλασμός είναι το μέλλον του ανθρώπου και η αποκλειστική διαδρομή για την εξασφάλιση της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής υγείας.
Σύλλογος Μεσαγωνιατών “Παναγία Επισκοπή».