ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΑΜΟΪΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

 
syriza_tourismos1Τις βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον Τουρισμό, ανέλυσαν οι Βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Στέφανος Σαμοΐλης (Κέρκυρας) και Νίκος Συρμαλένιος (Κυκλάδων), σε ειδική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του οινοποιείου Μπουτάρη. Όπως τόνισε ο κ. Σαμοΐλης που είναι επικεφαλής του τομέα τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν μια σειρά αναγκαίων παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν σε θεσμικό επίπεδο, ώστε να ενισχυθεί ο ελληνικός τουρισμός. Ενδεικτικά ανάφερε τον περιορισμό και την άρση των επικαλύψεων στα συναρμόδια Υπουργεία, την ίδρυση τουριστικού επιμελητηρίου και τη δημιουργία μιας αναπτυξιακής τράπεζας (κάτι που μπορεί να γίνει , όπως είπε και με το μετασχηματισμό μιας υπάρχουσας τράπεζας) με σκοπό την αναζωογόνηση του ελληνικού τουρισμού. Αναφέρθηκε επίσης στον περίφημο δορυφόρο λογαριασμό που θα παρακολουθεί τα μεγέθη και τους δείκτες, ενώ επεσήμανε και την ανάγκη για ένα δημόσιο κοινωνικό φορέα ακτοπλοΐας.syriza_tourismos
«Κανένα πρόβλημα, δεν είναι στατικό», είπε από την πλευρά του ο κ. Συρμαλένιος, τονίζοντας πως το Τμήμα Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, έχει δεχτεί πάνω από 200 συμμετοχές και μελετά συνεχώς λύσεις που στοχεύουν στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Είπε ακόμα, πως χρειάζεται σχεδιασμός όχι μόνο σε κεντρικό επίπεδο, αλλά και για κάθε νησί χωριστά. «Θέλουμε νησιά 365 ημερών», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση της ακτοπλοΐες, ενώ επεσήμανε πως σε επαφές με την Ε.Ε προέκυψε ότι υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης ενός δημόσιου φορέα ακτοπλοΐας. Συνέδεσε ακόμα, το τουριστικό προϊόν με άλλους τομείς της ζωής στα νησιά, κάνοντας ειδική μνεία στην ανάγκη λειτουργίας του νοσοκομείου της Σαντορίνης, που εκτός από την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες θα μπορούσε να είναι και ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τον τουρισμό. Μίλησε επίσης για το περιβάλλον, εστιάζοντας και στο θέμα του Sea Diamond. «Μπορεί αυτή τη στιγμή να κοιμάται, αλλά είναι μια προϊούσα απειλή», δήλωσε.
Στο πάνελ των ομιλητών ήταν και η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Άννα Μαυρουδή, ενώ μεταξύ των ακροατών βρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θήρας κ. Αντώνης Κωνσταντινίδης, επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής πρωτοβουλίας Θηραίων Πολιτών ΕΜΕΙΣ».