«ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΓΡΟΘΙΑ», ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ «ΕΣΤΙΑΣ» 

 

 

koph_pitas_pyrgos2016_aΜε τη μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων του  χωριού, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά η επιτυχία του συμβολισμού της ενότητας που περιέχει η κοινή κοπή πίτας από τους τρεις επίσημους φορείς του Πύργου: Τη Δημοτική Κοινότητα Πύργου, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πύργου και την «Εστία Πύργου» που ήταν και οικοδεσπότης της εκδήλωσης. Λιγόλογος και ουσιαστικός όπως πάντα, ο Πρόεδρος της «Εστίας» κ. Ιάκωβος (Μάκης) Ζώρζος, αφού καλωσόρισε τους Δημοτικού Συμβούλους και τους δημότες της περιοχής τους παρέπεμψε σε μια αδρή σύνοψη των πεπραγμένων του Πολιτιστικού Συλλόγου για το έτος 2014.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ αυτός ο Σύλλογος με τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, κατόρθωσε μέσα σε μια χρονιά να οργανώσει και να διεκπεραιώσει με επιτυχία 28 (!!) εκδηλώσεις και δράσεις που περιλαμβάνουν όλους τους τομείς της κοινωνίας και του πολιτισμού (θα ακολουθήσει άλλη ανάρτηση, με τον εντυπωσιακό απολογισμό της Εστίας).

Χειμαρρώδης και πηγαίος, ήταν για μια ακόμη φορά, στη σύντομη ομιλία του ο «ισόβιος» Πρόεδρος του τοπικού Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Χριστόφορος Ζώρζος. «Θέλω να ευχαριστήσω τον πάτερ Μιχάλη που είναι ο πατέρας όλων μας και μετά τους δύο Προέδρους (σ.σ της Δημοτικής Κοινότητας και της Εστίας) που είμαστε και οι τρεις ενωμένοι σαν μια γροθιά. Γι αυτό πήγαινε καλά, θα πάει καλά και θα πηγαίνει για πάντα καλά, ο Πύργος μας […] είμαστε πάντα ενωμένοι όλοι οι Πυργιανοί», είπε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε ακόμα στις πρόσφατες εκλογές του Συνεταιρισμού, όπου εκλέχτηκε παμψηφεί. «Τόχω μεγάλο καμάρι που ένας γέρος 80 χρονώ, πήρε 100 ψήφοι. Είναι μεγάλη μου τιμή και σας φχαριστώ πάρα πολύ», είπε με το χαρακτηριστικό τοπικό ιδίωμα, τονίζοντας παράλληλα, πως ετοιμάζει και την επόμενη μέρα στο Συνεταιρισμό. «Έχω επισημάνει ένα παιδί νέο που θα τον βάλω στο συνεταιρισμό», είπε.

«Εγώ ήθελα να πω πολλά, αλλά τα είπε όλα ο Χριστόφορος», είπε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιώργος Δαρζέντας που τον διαδέχτηκε στο μικρόφωνο. «Ότι είπε είναι όλα σοφά. Εγώ το μόνο που θέλω να πω είναι, ότι ο Πύργος είναι το ομορφότερο χωριό και σε τόπο και σε ανθρώπους», τόνισε, ευχόμενος υγεία και πρόοδο στους παριστάμενους. Εκπροσωπώντας το Δήμαρχο, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ευάγγελος Νομικός, ευχήθηκε στους Δημότες και ζήτησε την κατανόηση των κατοίκων για την όχληση που προκαλούν τα εν εξελίξει έργα. «Κάντε υπομονή, μέχρι το Πάσχα, θα είναι όλα τελειωμένα», είπε.

Στο τέλος της εκδήλωσης, διενεργήθηκε κλήρωση (αντί για φλουρί στη βασιλόπιτα) όπου διανεμήθηκαν 2 μικρά κιβώτια προϊόντων τομάτας από την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών προϊόντων, καθώς και δύο «ταμπλέτα», δώρα των επιχειρηματιών της περιοχής. Παρόντες, εκτός των άλλων ήταν η Πρόεδρος της «Γεωθήρας» και Δημοτική Σύμβουλος κ. Αικατερίνη Καραμολέγκου-Μανέτα, ο Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Πύργου κ. Μανώλης Κλουβάτος και πολλοί ακόμα.

Ακολούθησαν η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές της Εστίας, όπου  συμμετείχαν 113 μέλη και ο κ. Μάκης Ζώρζος, θριάμβευσε για μια ακόμα φορά, αποσπώντας 83σταυρούς προτίμησης. Πλήρες ρεπορτάζ για τον απολογισμό, και τα αποτελέσματα των εκλογών, σε νεώτερη ενημέρωση από τη Santonews.

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *