ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

 

 

 

 

“Η διασύνδεση των δυτικών και νότιων Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα, ένα έργο προϋπολογισμού 408 εκατ. ευρώ μπήκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης.

 

 

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το τέλος του μήνα, αναμένεται να γνωστοποιηθούν οι ανάδοχοι του έργου για το τμήμα Νάξου Σαντορίνης, που αφορά στην κατασκευή υποσταθμού προϋπολογισμού 26,2 εκατ. ευρώ και τα καλώδια ύψους 100 εκατ. ευρώ.

 

 

Το έργο παρουσιάστηκε χθες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και της προέδρου της ΕΕ Ο. Φον Ντερ Λάιεν, από τον αρμόδιο υπουργό ενέργειας Κ. Σκρέκα, τη γγ του ΥΠΕΝ Α. Σδούκου και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ Μ. Μανουσάκη.

 

 

Βάσει του σχεδιασμού στο πλαίσιο της Δ φάσης της διασύνδεσης των Κυκλάδων προβλέπεται ότι θα διασυνδεθούν τα νησιά Σαντορίνη, Φολέγανδρος, Μήλος και Σέριφος, μέσω 5 υπογείων και υποθαλασσίων καλωδίων συνολικού μήκους 370 χιλιομέτρων ενώ θα κατασκευαστούν στα νησιά 4 υποσταθμοί GIS.

 

 

Ως προς τη χωροθέτηση των διασυνδέσεων προβλέπεται να δημιουργηθεί κλειστός βρόχος με το διασυνδεδεμένο σύστημα των Βορείων Κυκλάδων μέσω του Υποσταθμού της Νάξου και με το ηπειρωτικό διασυνδεδεμένο σύστημα μέσω του Υποσταθμού του Λαυρίου στην Αττική”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *