ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ, ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΥΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΝΑΞΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΥ

 

 

 

    «Προς δημοπράτηση βαίνει το έργο για την Δ` Φάση Ηλεκτρικής Διασύνδεσης Κυκλάδων που αφορά την σύνδεση της Σαντορίνης με τη Νάξο και κατ` επέκταση με το Ηπειρωτικό Ηλεκτρικό Σύστημα.

 

 

  Περιλαμβάνει την μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση ενός απλού εγκατάσταση υπόγειων και υποβρύχιων καλωδίων κυκλώματος 150kV AC, για τη διασύνδεση της Σαντορίνης με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (Ε.Σ.Μ.Η.Ε.) στη νήσο Νάξο. Μαζί θα ενταχθούν και τα νησιά Φολέγανδρος, Μήλος και Σέριφος.

Το έργο έχει εκτιμώμενη αξία με ΦΠΑ 124 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 100 εκατ. ευρώ) και Αναθέτουσα Αρχή είναι ο ΑΔΜΗΕ. Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης από τον  ΑΔΜΗΕ.

 

 

  Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος «sourceONE» ηλεκτρονικών διαγωνισμών της εταιρείας cosmoONE για λογαριασμό του Α.Δ.Μ.Η.Ε..

Η διάρκεια του έργου ορίστηκε σε 20 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Αν αυτό συμβεί μέχρι το καλοκαίρι του 2021, τότε το έργο θα μπορεί να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023. Θα λύσει δε οριστικά το πρόβλημα ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζει κάθε καλοκαίρι η Σαντορίνη λόγω των πολύ μεγάλου αριθμού τουριστών που επισκέπτονται το νησί.

 

 

  Δημοπρατείται και ο Υποσταθμός Σαντορίνης

 

 

  Στο ίδιο πλαίσιο ο ΑΔΜΗΕ θα προκηρύξει και τον διαγωνισμό για τον νέο υποσταθμό Σαντορίνης που κατασκευάζεται για τις ανάγκες του έργου της Δ`Φάσης. To κόστος του έργου εκτιμήθηκε σε ποσό με ΦΠΑ 34,3 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 27,7 εκατ. ευρώ). Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί και παλι μετά από σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ ενώ η διάρκεια του ορίστηκε σε 22 μήνες».

 

Πηγή: https://ypodomes.com/prokirychthike-i-d-fasi-ilektrikis-diasyndesis-kykladon-perilamvanei-tin-syndesi-me-santorini/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *