ΥΓΕΙΑ… ΤΕΧΝΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ

ΚΑΙ Η ΣΙΦΝΟΣ ΠΡΟΣΤΡΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΙΔΙΩΤΩΝ

 

Η INTERAMERICAN με την ΑΘΗΝΑΪΚΗ MEDICLINIC στη Σίφνο, για την ενημέρωση και την ΔΩΡΕΑΝ εξέταση κατοίκων.

 

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣΙδιαίτερη πρακτική αξία είχε για την τοπική κοινωνία η οργάνωση τηςδιημερίδας Πρόληψης και Φροντίδας της Υγείας, στη Σίφνο στις 18 και 19 Οκτωβρίου. Ήταν μια πρωτοβουλία του Δήμου Σίφνου και της INTERAMERICAN, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας τους για την υγεία, με την αξιοποίηση τηςγενικής κλινικής του ομίλου, της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ MEDICLINIC.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο σειρά δωρεάν κλινικώνεξετάσεων για 100 παιδιά, τα περισσότερα των οποίων εμβολιάστηκαν, καθώςεπίσης κλινική εξέταση μαστού 50 γυναικών. Ακόμη, στο Πολιτιστικό ΚέντροΣίφνου «Μαριάνθη Σίμου» οργανώθηκε εκδήλωση ενημέρωσης των κατοίκων για τα προβλήματα ανάπτυξης κατά την παιδική ηλικία, τις βασικές γνώσεις για τουςπαιδικούς εμβολιασμούς και τη σύγχρονη προσέγγιση πρόληψης καρκίνου τουμαστού, αντιστοίχως από τους κυρίους Γιώργο Ζλατάνο, διευθυντή τουΠαιδιατρικού Τμήματος της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ MEDICLINIC και Γιώργο Παπάζογλου,χειρουργό διευθυντή της κλινικής μαστού.

 

 “O Δήμος μας είναι πρώτος στις Κυκλάδες σε αναλογία παιδιών ως προς τον συνολικό πληθυσμό", ειπε ο Δήμαρχος Σίφνου κ. Ανδρέας Μπαμπούνης

“O Δήμος μας είναι πρώτος στις Κυκλάδες σε αναλογία παιδιών ως προς τον συνολικό πληθυσμό”, ειπε ο Δήμαρχος Σίφνου

Εκτός των ιατρών, στην αποστολή της INTERAMERICAN συμμετείχαν, με τηνπαρουσία και υποστήριξη της τοπικής συνεργάτιδος πωλήσεων κ. Τούλας Κλωνάρη,ο κ. Μανώλης Κούτης, διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας, η κ. ΝικολέταΘωμοπούλου, υπεύθυνη υγειονομικών υπηρεσιών και η κ. Κατερίνα Σεμίνη, προϊσταμένη εξωτερικών ιατρείων της κλινικής, καθώς και ο κ. ΒαγγέληςΘωμόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ MEDICLINIC, που δήλωσεσχετικά: “Με αυτή την πρωτοβουλία μας και άλλες ανάλογες στη νησιωτική Ελλάδα προσπαθούμε να συμβάλουμε στην κάλυψη αναγκών υγείας πουδιαπιστώνονται σε περιοχές όπου έχουμε αναπτύξει, παράλληλα, ευρύτερησυνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η παροχή Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας από την INTERAMERICAΝ, που αποτελεί επιλογή τουΔήμου Σίφνου, είναι ουσιαστική, δεδομένου ότι πέρυσι πραγματοποιήθηκαν 6 αεροδιακομιδές ενώ φέτος έχουν, ήδη, μεταφερθεί με ελικόπτερο στην Αθήνα 7 κάτοικοι του νησιού σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης”.
Ο Δήμαρχος Σίφνου κ. Ανδρέας Μπαμπούνης, εξάλλου, υπογράμμισε: “O Δήμος μας είναι πρώτος στις Κυκλάδες σε αναλογία παιδιών ως προς τον συνολικό πληθυσμό, με 500 παιδιά επί συνόλου 2.500 κατοίκων. Όμως, δεν διαθέτουμε παιδίατρο στο νησί!  Ανάλογες, όπως δηλώνει και η χρήση, είναι και οι ανάγκες μας για άμεση αεροδιακομιδή ασθενών ή τραυματιών. Επομένως, τόσο η σταθερή συνεργασία που έχουμε με την INTERAMERICAN Βοήθειας όσο και η παρουσία και παροχή υπηρεσιών στους κατοίκους του ιατρικού κλιμάκιου της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣMEDICLINIC στη Σίφνο, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και στοχεύουμε να έχουν ανάλογη συνέχεια με μελλοντικές εκδηλώσεις”