ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ.

 

 

 

Φωτογραφική σύνθεση: Σταύρος Κουταλίδης

Θρασύτατη κλοπή που ξύπνησε οδυνηρές μνήμες στη Σαντορίνη, διεπράχθη τις νυχτερινές ώρες στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Θήρας. Άγνωστος ή άγνωστοι, αφού σκαρφάλωσαν από την κεντρική είσοδο, μπήκαν στο ναό και έκλεψαν χρυσά και ασημένια αφιερώματα από την εικόνα της Παναγίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες μάλλον εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως το διάστημα αυτό εκτελούνται επανορθωτικές εργασίες στο χτισμένο το 1711 μοναστήρι και μπήκαν στον ιερό χώρο, κατακλέβοντας όλα τα αναθήματα των προσκυνητών από την εικόνα της Παναγίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η είσοδος και η ιεροσυλία διεπράχθησαν μεταξύ 01:00 και 04:00 τα χαράματα της Πέμπτης 24 Αυγούστου 2017. Μόλις έγινε αντιληπτή η κλοπή, κινητοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας, που πραγματοποίησε επισταμένους ελέγχους στα διερχόμενα οχήματα, αλλά και στο χώρο του συμβάντος. Μέχρις στιγμής δεν υπάρχουν αποτελέσματα, αλλά το συμβάν έχει προκαλέσει ζωηρό ενδιαφέρον στο νησί, καθώς όλοι θυμούνται την ανεξιχνίαστη κλοπή των 26 εικόνων ανεκτίμητης αξίας,  το 1982 από τον βυζαντινό Ναό Παναγίας Επισκοπής της Μέσα Γωνιάς. Η συγκεκριμένη εκκλησία ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα από την αυτοκράτορα Αλέξιο Κομνηνό, “προικίστηκε” με κτήματα για την πανθηραϊκή πανήγυρη ενώ αποτέλεσε  για αιώνες μήλον της έριδος μεταξύ καθολικών και ορθοδόξων.

Σύμφωνα πάντως, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι ιερόσυλοι, στόχευσαν στο χρυσό και το ασήμι τον αναθημάτων, αδιαφορώντας ή αγνοώντας της εικόνες της Μονής Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου η οποία βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της Σαντορίνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *