Site icon Santonews

Ίδρυση Τμήματος Ένταξης και Τάξεων Υποδοχής στο Γυμνάσιο Μεσαριάς

 

 

 

 

“Για πρώτη φορά από την ίδρυση του σχολείου στο Γυμνάσιο Μεσαριάς εγκρίθηκε και άρχισε να λειτουργεί Τμήμα Ένταξης για μαθητές και μαθήτριες με διαπιστωμένες μαθησιακές δυσκολίες από διαγνωστικές υπηρεσίες. Οι συγκεκριμένοι μαθητές/-τριες φοιτούν σ’ αυτό το τμήμα ορισμένες ώρες την εβδομάδα, ώστε να τους παρέχεται εξατομικευμένη παρέμβαση, όπως προβλέπεται. Ταυτόχρονα, παρακολουθούν και τα μαθήματα στην τάξη τους, ώστε να μπορούν να ενταχθούν όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα στις γνωστικές απαιτήσεις του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών.

Το Τμήμα Ένταξης του Γυμνασίου Μεσαριάς είναι ένα από τα μόλις 40 Τμήματα Ένταξης που ιδρύθηκαν σε όλη την Ελλάδα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΦΕΚ Β 6179/5-12-2022). Η Διευθύντρια του Γυμνασίου, κ. Κατερίνα Μηλιαράκη, τα προηγούμενα χρόνια έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονταν για την ίδρυσή του, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη σύστασή του. Επιπλέον, και παρά το γεγονός ότι η απόφαση ίδρυσής του δημοσιεύθηκε στα τέλη του 2022, το τμήμα οργανώθηκε και λειτούργησε ήδη από το τρέχον σχολικό έτος με ευεργετικά αποτελέσματα για τους μαθητές και τις μαθήτριες που το παρακολούθησαν. Στο Τμήμα Ένταξης του Γυμνασίου Μεσαριάς δίδαξαν για πρώτη φορά η κα Αποστολάκη Μαρία, φιλόλογος (ΠΕΟ2.50) και η κα Καραγκούνη Σταματία, φυσικός (ΠΕΟ4.Ο1.50).

 

Πέρα από αυτό, στο Γυμνάσιο Μεσαριάς λειτούργησαν για πρώτη φορά και Τάξεις Υποδοχής (ΖΕΠ) για την ενίσχυση μαθητών και μαθητριών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, οι οποίοι/οποίες υποστηρίχτηκαν στο κομμάτι της διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας. Η εκπαιδευτικός, κ. Θεανώ Σιαμέτη, φιλόλογος (ΠΕΟ2), εφάρμοσε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης για τα παιδιά που προέρχονταν από διαφορετικά πολιτισμικά περιβάλλοντα υποστηρίζοντάς τα στην εκμάθηση της ελληνικής.

 

Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν τη δέσμευση της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων/Διδασκουσών του Γυμνασίου Μεσαριάς σε ένα κοινό όραμα: να γίνει το σχολείο ένας χώρος ενδυνάμωσης και συμπερίληψης για όλα τα παιδιά”.

 

Exit mobile version