ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

dimotikosymvoulio2014Μήνυμα προς το Δήμαρχο Θήρας ήταν η αποχή των Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης από την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας. Αυτό οδήγησε τελικά στην έλλειψη απαρτίας, με αποτέλεσμα τη ματαίωση της συνεδρίασης. Αιτία υπήρξε η πληθώρα θεμάτων (στην ημερήσια διάταξη ήταν 32) που συμφωνα με την Αντιπολίτευση οδηγούσε στην πρόχειρη επεξεργασία ζητημάτων κεφαλαιώδους σημασίας όπως η έγκριση της μελέτης για τη διαχείριση απορριμμάτων και -κυρίως- του Τεχνικού Προγράματος του Δήμου, ενώ εκτός Ημερήσιας Διάταξης επρόκειτο να συζητηθεί και η νέα απόπειρα αναβάθμισης του Ραντάρ στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία.

 

“ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”

"Το θέμα των απορριμμάτων, είναι το σοβαρότερο της τελευταίας 50ετίας", είπε ο κ. Σιγάλας.

“Το θέμα των απορριμμάτων, είναι το σοβαρότερο της τελευταίας 50ετίας”, είπε ο κ. Σιγάλας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σιγάλας, οι σύμβουλοι της παράταξής του ήταν “σταντ μπαϊ”, καθώς τα γραφεία βρίσκονται στο συγκρότημα του Κλειστού Γυμναστηρίου, αλλά τόνισε επίσης πως τόσο σημαντικά θέματα δεν θα μπορούσαν να συζητηθουν σε μια και μόνη συνεδρίαση. ” Το θέμα των απορριμμάτων, είναι το σοβαρότερο της τελευταίας 50ετίας”, είπε ” χωρίς να μπαίνω στην ουσία, θεωρώ ότι αυτό θα έπρεπε και πρέπει να είναι μοναδικό θέμα μιας συνεδρίασης”.

 

"Η άρνησή μας δεν ήταν τυχαία", δήλωσε.   ο Γ. Χάλαρης

“Η άρνησή μας δεν ήταν τυχαία”, δήλωσε
ο Γ. Χάλαρης

Αντίστοιχη ήταν και η δήλωση του επικεφαλής της παράταξης “Σαντορίνη Ενωτική Πορεία” κ. Γιώργου Χάλαρη. “Η απουσία μας σηματοδοτεί την άρνηση και την υποταγή στο χτες”, δήλωσε στον Top Melody 104.9 FM. ” Δηλαδή ο παντοδύναμος Δήμαρχος του 70% που έκανε ότι ήθελε με πολλούς συμβούλους και όλοι οι άλλοι ήταν τίποτα, αυτό τελείωσε”. Ο κ. Χάλαρης υπογράμμισε επίσης την προσθήκη του νέου Τεχνικού Προγράματος -το χαρακτήρισε “μυωπικό”- στην Ημερήσια Διάταξη, επισημαίνοντας πως τέτοια θέματα χρειάζονται ενδελεχή συζήτηση. “Πρέπει να αρχίσει να συνεργάζεται με τη μειοψηφία επί της ουσίας. Εμείς δεν είμαστε “μιάσματα”, είμαστε άνθρωποι που θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο. Εμείς θα φροντίσουμε να το υπενθυμίζουμε αυτό. Η άρνησή μας δεν ήταν τυχαία”, δήλωσε.

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: “ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ 100 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ”

"Είχαμε 30 θέματα, εκ των οποίων τρία μόνο αξιολογούνται πως έχριζαν χρόνου συζήτησης", απάντησε ο Δήμαρχος

“Είχαμε 30 θέματα, εκ των οποίων τρία μόνο αξιολογούνται πως έχριζαν χρόνου συζήτησης”, απάντησε ο Δήμαρχος

“Είχαμε 30 θέματα, εκ των οποίων τρία μόνο αξιολογούνται πως έχριζαν χρόνου συζήτησης”, απάντησε ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος. “Σε κανένα Δημοτικό Συμβούλιο δεν έρχονται μόνα τους αυτά τα θέματα. Προκαλώ να αναζητήσουν στους Δήμους μια και αναρτώνται, να δουν πόσα θέματα μπαίνουν. Υπάρχουν Δήμοι που βάζουν πάνω από 100 θέματα. Τα περισσότερα θέματα ήταν θέματα ρουτίνας. Μόνο τρία θέματα ήταν σημαντικά”, είπε. “Μη μου πείτε πως η επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών ή η σύναψη συνδρομής της τάξης των 100 ευρώ με εφημερίδα , είναι σημαντικά θέματα συζήτησης”, πρόσθεσε.