ΗΧΗΡΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ Α. ΡΟΥΣΣΟΥ

 

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΘΟΔΟ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

 

«Με οποιοδήποτε εκλογικό σύστημα, θα υπάρξει συνδυασμός για τις εκλογές», τόνισε  ο πρώην Δήμαρχος.

«Με οποιοδήποτε εκλογικό σύστημα, θα υπάρξει συνδυασμός για τις εκλογές», τόνισε ο πρώην Δήμαρχος.

Δυναμική εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου, έκανε ο κ. Άγγελος Ρούσσος. Σε μια συγκέντρωση (είχε ήδη αναβληθεί δύο φορές) με μεγάλη συμμετοχή πολιτικών του φίλων και υποστηρικτών, ο -επί δύο τετραετίες- πρώην Δήμαρχος, προκάλεσε σημαντικές περιδινήσεις στο τοπικό πολιτικό σκηνικό. «Με οποιοδήποτε εκλογικό σύστημα, θα υπάρξει συνδυασμός για τις εκλογές», τόνισε μιλώντας στον Top Melody 104.9 fm. Παράλληλα, έκανε σαφή και την ατζέντα των θεμάτων τα οποία προτάσσει ο ίδιος και ο υπό δημιουργία συνδυασμός του, αναφέροντας το τρίπτυχο: Χωροταξικό, απορρίμματα, Νοσοκομείο.

 

ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ

«Κανένας υπουργός δεν θα τολμούσε να το ακουμπήσει το Χωροταξικό αν δεν είχε τη συγκατάθεση της Δημοτικής Αρχής».

«Κανένας υπουργός δεν θα τολμούσε να το ακουμπήσει το Χωροταξικό αν δεν είχε τη συγκατάθεση της Δημοτικής Αρχής».

 

Σε δριμύ κατηγορώ, εναντίον της Δημοτικής Αρχής, αλλά και της μείζονος αντιπολίτευσης, προχώρησε ο κ. Ρούσσος, αναφερόμενος στις εξελίξεις που έφερε το περίφημο Προεδρικό Διάταγμα Σηφουνάκη , με το οποίο έγιναν ριζικές αλλαγές στη δόμηση του νησιού. «Η Δημοτική Αρχή και η Αντιπολίτευση, έχουν μεγάλες ευθύνες», είπε ο κ. Ρούσσος « ουσιαστικά το πρότεινε και το διαμόρφωσε ο Δήμος. Γιατί δεν το ακούμπαγαν, όσο ήμουν εγώ Δήμαρχος;. Και μη μου πείτε ότι ήταν να λύσουμε τα θέματα με τα απορρίμματα και τις αφαλατώσεις. Για τα απορρίμματα και τις αφαλατώσεις το θέμα είχε λυθεί με νόμο το Φεβρουάριο εκείνης της χρονιάς και μετά, το Μάιο του ίδιου χρόνου το αναψηλάφησαν και το έφτιαξαν όπως το έφτιαξαν». Δριμύτατη ήταν όμως και η επίθεση του στη σημερινή μείζονα αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Άκουσα τον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης να λέει ότι ήταν «ιστορική μέρα» για τη Σαντορίνη. Ιστορική μέρα για τη Σαντορίνη, που έθαψε την περιουσία του καθενός», είπε για να συμπληρώσει «Κανένας υπουργός δεν θα τολμούσε να το ακουμπήσει αν δεν είχε τη συγκατάθεση της Δημοτικής Αρχής».

 

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

 

 

«Τώρα πάνε να κάνουν μια χωματερή και μάλιστα σε χειρότερη μορφή, από τη σημερινή»,.

«Τώρα πάνε να κάνουν μια χωματερή και μάλιστα σε χειρότερη μορφή, από τη σημερινή».

«Πάνε να κάνουν μια νέα χωματερή 300 στρεμμάτων», υποστήριξε ο κ. Ρούσσος, αναφερόμενος στη λύση που προκρίνει η σημερινή Δημοτική Αρχή. « Η ίδια λύση τρώει σήμερα πρόστιμα στη Μύκονο. Εγώ τους παρέδωσα μελέτη και την έχει στο συρτάρι του ο Δήμαρχος». Σύμφωνα με τον κ. Ρούσσο η λύση που προτείνει η μελέτη Μουρελάτου, είναι απολύτως βιομηχανοποιημένη και απαιτεί μόνο ένα στεγασμένο χώρο 300 τετραγωνικών μέτρων, από όπου μετά το διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων, θα παράγεται καύσιμη ύλη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τσιμεντοβιομηχανίες και υψικάμινους. «Τώρα πάνε να κάνουν μια χωματερή και μάλιστα σε χειρότερη μορφή, από τη σημερινή», δήλωσε.

 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

"Τέσσερα χρόνια είναι κλειστό το Νοσοκομείο και στο τέλος θα το κάνουν περιστερώνα»,

“Τέσσερα χρόνια είναι κλειστό το Νοσοκομείο και στο τέλος θα το κάνουν περιστερώνα»,

 

Ιδιαίτερα οξύς ήταν ο πρώην Δήμαρχος, σχετικά με το ζήτημα του Νοσοκομείου. «Τότε κάναμε το ακατόρθωτο. Βρήκαμε τρόπο να χτιστεί το Νοσοκομείο. Τώρα πάνε να το κάνουν περιστερώνα. Τέσσερα χρόνια είναι κλειστό και στο τέλος θα το κάνουν περιστερώνα», είπε. Αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό της ανέγερσης του Νοσοκομείου, εξαίροντας τη στάση του τότε Υπουργού υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου («Ήταν έντιμος πολιτικά και όταν έδωσε το λόγο του, τον τήρησε», είπε) πρόσθεσε. «Τι θα έκανα;. Το απλό. Αύριο  το πρωί το Νοσοκομείο θα άνοιγε. Όπως βρήκαμε τρόπο  να βρεθεί το οικόπεδο και να χτιστεί θα το λειτουργούσαμε. Δεν θα μείνει κλειστό για να ρημάζει».