Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ

ΓΕΝΙΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΣΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
 
 
 
 
“Το παράδειγμα των γονιών και παππούδων το ακολουθούν τα παιδιά και τα εγγόνια…
 
 
 
  Παρακολουθώντας το site της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης, πληροφορήθηκα για την απόφαση της Ακαδημίας Αθηνών να τιμήσει τους αιμοδότες της Σαντορίνης.
Είναι μεγάλη η τιμή αυτή για ολόκληρη τη Σαντορίνη. Ιδιαίτερη τιμή όμως είναι  για όλους αυτούς τους ανώνυμους εθελοντές αιμοδότες , που με τη συμμετοχή τους  κάθε Οκτώβριο και Μάϊο γεμίζουν τις «αποθήκες» των δύο αιμοδοσιών των νοσοκομείων που διενεργούν τις αιμοληψίες, το Παίδων «Η Αγία Σοφία» και του Ερυθρού Σταυρού. Για όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσέρχονται να αιμοδοτήσουν και προσφέρουν ζωή και χαμόγελο στους συγγενείς των ασθενών και στους ίδιους τους ασθενείς.
 
 
 
  Μπράβο, έτσι να συνεχίσετε (εγώ λόγω ηλικίας έπαυσα να αιμοδοτώ) αυτό το θεάρεστο έργο που κλείνει 30 χρόνια ζωής. Και μέσα από τις γραμμές μου αυτές να παροτρύνω τα νέα παιδιά που δεν έχουν γίνει αιμοδότες να το τολμήσουν για να αισθανθούν το συναίσθημα της προσφοράς και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.
 
Έτσι παρότρυνα και τα δικά μου παιδιά και τελευταία και τα εγγόνια και έγιναν όλοι αιμοδότες και ακολούθησαν το παράδειγμα των γονιών και παππούδων τους.
Εύχομαι τη νέα χρονιά που ανέτειλε , οι ανάγκες σε αίμα να είναι ελάχιστες και η προσέλευση των αιμοδοτών ακόμη μεγαλύτερη.
Καλή χρονιά σε όλους!
 
Με πολύ ενθουσιασμό και περηφάνεια,
                                                 
Κατερίνη Πρέκα
 
 
” Φωτεινό παράδειγμα η περίπτωση του Χριστόφορου Καραμολέγκου, από τους πρώτους αιμοδότες μαζί με τη σύζυγό του Μαρία και σήμερα οι τρείς τότε μικρές κόρες του (1992) σημερινές αιμοδότριες.

Στη φωτο και η κα Δήμητρα Αδρακτά , διευθύντρια της αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ερυθρού Σταυρού με την νοσηλεύτρια Μαρία Παγώνη”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *