Η ΤΗΝΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΙΣ ΤΕΡΑΤΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ TINOSTODAY.GR

 

 

 

“Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγα λεπτά ο δήμαρχος Τήνου, ο όμιλος Κοπελούζου ακύρωσε το σχεδιασμό για την εγκατάσταση 15 ανεμογεννητριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εν εξελίξει διαδικασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο όμιλος Κοπελούζου ακύρωσε το σχεδιασμό για την εγκατάσταση 15 ανεμογεννητριών στην ενδοχώρα του νησιού μας.

Αυτό αποτελεί δικαίωση των αγώνων του τηνιακού λαού και της δημοτικής αρχής τα τελευταία 5 χρόνια.

Συνεχίζουμε ενωμένοι με σοβαρότητα, ψυχραιμία και θεσμικές διαδικασίες τη προσπάθεια για τη διαφύλαξη του μοναδικού τηνιακού τοπίου και το σεβασμό του περιβάλλοντος”.

 

 

Η προσπάθεια όλων των Τηνιακών που διεκδίκησαν ένα καλύτερο μέλλον για το νησί και τα παιδιά μας, φώναξαν με όλες τους τις δυνάμεις για το δίκιο τους, πρωτοστάτησαν στον αγώνα όλων των Κυκλαδίτικων νησιών που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της άναρχης εγκατάστασης των ανεμογεννητριών, διεκδίκησαν αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι υπερασπίζονται τον τόπο τους και τις ομόφωνες αποφάσεις του Περιφερειακού και των Δημοτικών Συμβουλίων των νησιών μας και ένωσαν τα χέρια τους σε μία ανθρώπινη αλυσίδα που θέλησε να βάλει φρένο στην καταστροφή της ομορφιάς και της φυσιογνωμίας της Τήνου, έφερε καρπούς που δεν μπορούν παρά να μας χαροποιούν και να δυναμώνουν τον αγώνα μας.

Εκδόθηκε χτες 25.5.2020 η Τροποποιητική Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για τα Αιολικά Πάρκα του Ομίλου Κοπελούζου στα τέσσερα νησιά των Κυκλάδων (Άνδρο, Πάρο, Τήνο, Νάξο) σύμφωνα με την οποία σε σύνολο 95 ανεμογεννητριών, ο Όμιλος Κοπελούζου διατηρεί 76 ανεμογεννήτριες στα νησιά και ουσιαστικά μειώνει αντίστοιχα τα αιολικά πάρκα στη Νάξο (που εξαιρεί το αιολικό πάρκο ΒΟΥΡΛΑΣ Α.Ε.) και στην Τήνο (που εξαιρεί το αιολικό πάρκο ΓΚΑΓΚΑΡΗ Α.Ε.).

Αν και το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται και ο αγώνας και η διεκδίκηση δεν σταματούν εδώ, δεν μπορώ παρά να εκφράσω ανθρώπινα και την προσωπική μου ικανοποίηση για την απόφαση αυτή.

Για τις υπόλοιπες 76 ανεμογεννήτριες στα τέσσερα (4) νησιά πρέπει να σταθούμε ενωμένοι, να ενώσουμε τα χέρια όλοι οι Κυκλαδίτες, σε μία ακόμα μεγαλύτερη αλυσίδα, ώστε να ικανοποιηθούν εν τέλει τα δίκαια αιτήματά μας.

Συνεχίζουμε δυναμικά!’.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *