Site icon Santonews

Η ΤΕΦΡΑ ΤΟΥ ΙΑΠΩΝΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ ΜΑΚΟΤΟ ΟΝΤΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΥΡΗΝΙΚΟΥ-ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

 

 

 

Ο πολυγραφότατος Ιάπωνας συγγραφέας Μακότο Όντα υπήρξε θαυμαστής της Ελλάδας και του πολιτισμού της.

“Δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του σπουδαίου Ιάπωνα συγγραφέα Μακότο Όντα, η οικογένεια του ήρθε στην Ελλάδα, για να εκπληρώσει την επιθυμία του να σκορπιστεί η τέφρα του στη θάλασσα της Σαντορίνης.

Ο Ιάπωνας συγγραφέας Μακότο Όντα είχε σπουδάσει ελληνική φιλοσοφία και αγαπούσε πολύ την Ελλάδα και τον πολιτισμό της. Ο Μακότο Όντα συμμετείχε στο κίνημα ειρήνης κατά του πολέμου του Βιετνάμ “Ανήσυχοι Πολίτες”, σε εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα, κινήματα αλληλεγγύης. Κήρυκας της ιδέας οι κυβερνήσεις της Ιαπωνίας να ζητήσουν συγγνώμη από γειτονικές χώρες και λαούς εναντίον των οποίων η Ιαπωνία είχε εξαπολύσει ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ενέπνευσε πρωτοβουλίες, όπως η πολύ γνωστή στην Ελλάδα και παγκοσμίως υπό τον τίτλο «Πλοίο της Ειρήνης» (Peace Boat), το οποίο πέρσι πέρασε από τη Σαντορίνη με τους Χιμπακούσα. Ο Όντα είχε διδάξει σε πολλά Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο και είχε δώσει διαλέξεις και στην Ελλάδα.

Τους συγγενείς τού συγγραφέα υποδέχτηκε στην Σαντορίνη η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Θήρας, εκπροσωπούμενη από τους Γιούλα Μπίρμπα και Γιώργο Παπαϊωάννου.

Η οικογενειακή τελετή τελέσθηκε χθες 12 Αυγούστου”.

 

 

 

 

 

Ο Π. ΤΡΙΓΑΖΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΟΝΤΟ ΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ

 

 

“Ο πολυγραφότατος Ιάπωνας συγγραφέας Μακότο Όντα (πάνω από 200 βιβλία) υπήρξε θαυμαστής της Ελλάδας και του πολιτισμού της. Γεννημένος στην Οσάκα το 1932, σπούδασε Ελληνική φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο, στη συνέχεια πήρε υποτροφία για το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των ΗΠΑ, και στην Αμερική άρχισε το συγγραφικό του οδοιπορικό το 1961 με το βιβλίο «Να τα δούμε όλα», το οποίο έγινε μπεστ σέλερ.

Δέκα χρόνια μετά τον θάνατό του (30 Ιουλίου 2007), η οικογένεια του σπουδαίου συγγραφέα και φίλου της Ελλάδας ήρθε στην Αθήνα (χθες, 9 Αυγούστου) για να εκπληρώσει την επιθυμία του να σκορπιστεί η τέφρα του στη θάλασσα της Σαντορίνης (μεθαύριο, 11 Αυγούστου). Ισχύει στην περίπτωσή του η ρήση του Περικλή, “Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος”.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ

Exit mobile version