“ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ”

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΜΠΟΥΡΗ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

 

ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ6ΔΕΚ2014“Όσο τους το επιτρέπουμε τα αντεργατικά μέτρα και οι πολιτικές θα χειροτερεύουν”, είπε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Δήμος Κουμπούρης, μιλώντας στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων. Ο πρώην Βουλευτής του ΚΚΕ, ανέλυσε όλες τις μνημονιακές επιπτώσεις στις συντάξεις και τα συνταξιοδιοτικά δικαιώματα των εργαζομένων, τονίζοντας” Ένα, είναι γεγονός. Το σύστημα, θέλει να ρίξει τους συνταξιούχους στον Καιάδα”.
Όπως είπε, τα μέτρα που λαμβάνονται οδηγούν στην καθιέρωση μιας εξευτελιστικά χαμηλής σύνταξης η οποία δεν θα υπολογίζεται με βάση τις αποδογές και τις εισφορές που έχει πληρώσει ο εργαζόμενος, αλλά με τη ρήτρα των μηδενικών ελλειμάτων των ταμείων. Σημείωσε ακόμα, πως τα ασφαλιστικά ταμεία έχασαν τεράστια ποσά από το κούρεμα του χρέους, αλλά και από την αδίστακτη και ασύνετη διαχείριση των αποθεματικών τους, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. “Δεν μας βλέπουν ως ανθρώπους, μας βλέπουν ως κόστος”, είπε, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του, τόνισε “Αυτό που προωθούν είναι: από τη δουλειά στον τάφο”.
Ο κ. Κουμπούρης, κάλεσε τους συνταξιούχους του νησιού να οργανωθούν συγκροτώντας σωματείο συνταξιούχων, προκειμένου να διεκδικήσουν τα αιτήματα του κλάδου. “Λένε πως στη Σαντορίνη είχε φέτος τουρισμό. Είχε. Αλλά μήπως στη Σαντορίνη δεν έκοψαν συντάξεις, μισθούς και μεροκάματα;”, υπογράμμισε.