Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΤΥΠΟ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

 

 

 

  "Ασβεστωμένα χωριά το βράδυ ήλιο του Αιγαίου, μεγαλοπρεπή βράχια και τις παραλίες της με μαύρη ηφαιστειακή  άμμο", γράφει η freiepresse.

“Ασβεστωμένα χωριά το βράδυ ήλιο του Αιγαίου, μεγαλοπρεπή βράχια και τις παραλίες της με μαύρη ηφαιστειακή άμμο”, γράφει η freiepresse.

«Η Σαντορίνη θέλει να είναι κάτι περισσότερο από παραλίες. Το ελληνικό νησί θυμάται γαστρονομική πολυμορφία του. Έχει μια νέα γενιά στην κουζίνα και ανάσες φρέσκου αέρα στην κάβα της», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα freiepresse σε αφιέρωμά για τη γαστρονομία του νησιού. Όπως τονίζει στη συνέχεια «αυτό το νησί των διακοπών, είναι λιγότερο γνωστό ως νησί των καλοφαγάδων». Για το συντάκτη είναι πολύ σημαντικό, ότι «Εδώ μεγαλώνουν τα σταφύλια, η άγρια κάπαρη, τα ντοματίνια, η άσπρη μελιτζάνα και η Fava – ένα μπιζέλι, το οποίο υποβάλλεται σε επεξεργασία και αποτελεί το εμβληματικό πιάτο της Σαντορίνης , η Fava».

Σημειώνει επίσης τη δουλειά που κάνουν εστιατόρια, όπως το «Αλάτι», οινοποιεία όπως του «Γαβαλά και σεφ όπως ο Πουλιάσης που δηλώνει στην εφημερίδα: «Το φαγητό είναι μια περιπέτεια που θα πρέπει να πει μια ιστορία. Και είμαστε στην Σαντορίνη, ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη στη γη – έτσι είναι πολύ φυσικό ότι το φαγητό μου να είναι γεμάτο πάθος ».

 

http://www.freiepresse.de/RATGEBER/REISE/Schoko-Krebs-und-alte-Traubensorten-Kulinarik-auf-Santorin-artikel8955746.php