Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΜΕ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ

ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

 

 

 

  travel_pulse_dec_2016Μπορεί οι βοριάδες να σαρώνουν με τις παγωμένες ριπές τους τη Σαντορίνη, αλλά οι ταξιδιωτικοί οργανισμοί, οι εταιρείες κρουαζιέρας και οι επίσης παγωμένοι κάτοικοι της Ευρώπης, ονειρεύονται ήδη το ηλιόλουστο καλοκαίρι. Η Σαντορίνη, στο επίκεντρο ξανά και η ταξιδιωτική πύλη Travel Pulse, φροντίζει μέσα στην καρδιά του χειμώνα να υπενθυμίσει τα πλέον αξιόλογα αξιοθέατα του νησιού, μέσα από την έρευνα και τις προτάσεις της “Costa Cruises”.

“Η Σαντορίνη, γνωστή ως το μαργαριτάρι του Αιγαίου, είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο γραφικά και δημοφιλή ελληνικά νησιά. To εντυπωσιακό τοπίο και τα γραφικά χωριά της, θα κάνουν τους επισκέπτες να ζητούν περισσότερα”, γράφει η συντάκτρια Kristina Rundquist, σπεύδοντας να υποδείξει, τα καλύτερα –must-σημεία του νησιού:

Αθηνιός. “ …διαθέτει ένα εντυπωσιακό βράχο με θέα το πέλαγος”.

Οία. Χτισμένη στην απότομη πλαγιά της Καλντέρας, αυτό η γραφική πόλη αποκαλείται συχνά ” η τέλεια εικόνα” χάρη στο λευκοντυμένα τις εκκλησίες με τους τρούλους, μπλε σαν τον ουρανό. Είναι ίσως το πιο γνωστό χωριό του νησιού, εν μέρει λόγω της κυκλαδίτικης αρχιτεκονικής και τα υπόσκαφα σπίτια που είναι χτισμένα στα πρανή του λόφου”.

Αμμούδι. … “Αυτό το μικρό ψαροχώρι προσφέρει μια βοτσαλωτή παραλία και τις τοπικές ταβέρνες που σερβίρουν φρέσκα ψάρια ημέρας από τις βάρκες των ψαράδων […]. Μείνετε να δείτε το ηλιοβασίλεμα και να πιείτε ένα ποτήρι ούζο. Είναι επίσης το σημείο από όπου μπορείτε να πάρετε μια βάρκα για το κοντινό νησί της Θηρασιάς”.

Αρμένη. Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα λιμάνι, όπου οι τουρίστες έφθαναν με το πλοίο και στη συνέχεια ανέβαιναν στην Οία με γαϊδουράκι. Σήμερα, είναι πολύ πιο αθόρυβα και είναι ένα χαλαρό μικρό σημείο για κολύμπι και ένα νόστιμο γεύμα.

Προφήτης Ηλίας . είναι το υψηλότερο σημείο της Σαντορίνης και το ιδανικό σημείο από όπου μπορείτε να απολαύσετε την εκπληκτική θέα.

Εκκλησία της Παναγίας Επισκοπής. Βρίσκεται στο χωριό Μέσα Γωνιά, που ήταν το πιο σημαντικό σημείο οινογνωσίας πριν ισοπεδωθεί από το σεισμό του 1956. Η Εκκλησία της Παναγίας της Επισκοπής είναι το πιο σημαντικό βυζαντινό μνημείο του νησιού.

Φηρά. Ως πρωτεύουσα της Σαντορίνης, είναι ίσως η πιο σημαντική από όλες τις πόλεις του νησιού. Σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός λόφου 250 μέτρων, τα κτίρια του 18ου αιώνα κατάφεραν να αντέξουν την καταστροφή του 1956 από το σεισμό”.

Save

Save

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *