Site icon Santonews

Η Σαντορίνη ξεθωριάζει

 

 

 

 

Kάποτε στο Hall o Fame.

Πριν από πολλά (κάμποσα) χρόνια, η Σαντορίνη έμπαινε στο Hall of Fame του περιοδικού Travel & Leisure. Αιτία;. Η πενταετής, αδιάλειπτη κατάκτηση της πρωτιάς στα κορυφαία νησιά της Ευρώπης. Παράλληλα, για χρόνια συναγωνιζόταν το Μπαλί, το Μάουι και τις Μαλβίδες στις κορυφές του πλανητικού νησιωτικού κόσμου.

Μέχρι που άρχισε να ξεθωριάζει. Έχει καμία σημασία το Travel & Leisure;. Μάλλον. Επειδή απηχεί την τάση των 5.000.000 συνδρομητών του, των δεκάδων εκατομμυρίων αναγνωστών του, ολόκληρης της αμερικανικής τουριστικής αγοράς και έχει επιρροή σε όλο τον κόσμο;.

Φετινά αποτελέσματα. Η Σαντορίνη απούσα, από την πρώτη 25αδα. Δεν είναι πτώση, είναι ιλιγγιώδης καταβύθιση. Στην Ευρώπη;. Εκεί που ήταν το συνεχές νούμερο ένα, μετά βίας μπήκε 15η στους 15.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όλα καλά, λοιπόν. Οι Οσποδάροι αδιαφόρησαν (μη διαβάσετε τις 11.000 βέργες του Απολλινέρ, οι γνώμες τριχοτομούνται: ανοσιούργημα, απρεπέστατο πορνογράφημα, ή σπουδαίο έργο άξιο για διδαχή στα Πανεπιστήμια. Ο γράφων, το βρήκε θλιβερά, βαρετό γιατί ήθελε να είναι προκλητικό.).

Όπως προκλητική, ήθελε να είναι και η Σαντορίνη. Ξόδεψαν τα νιάτα της, στην αρπαχτή. Σήκωσαν επικριτικά δάχτυλα, την ώρα που οι ίδιοι νοίκιαζαν, πούλαγαν, ή εργάζονταν για απατεώνες, γύπες και αρπακτικά.

Όποιος νομίζει πως κάτι μπορεί να σωθεί, ας σηκώσει τώρα το χέρι. Ολόκληρο!. Όχι το επικριτικό δάχτυλο.

Αλλιώς;. Ας παρηγορηθούν με τη Ρίτα (τη Σακελαρίου). «Οι σαραντάρες ίσον με δύο εικοσάρες). Καιρός για Botox,δηλαδή.

Exit mobile version