Site icon Santonews

Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΓΑΜΗΛΙΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CONDE NAST TRAVELLER, ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

 

 

Το CONDE NAST TRAVELLER, ένα από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα ταξιδιωτικά περιοδικά του κόσμου, πραγματοποίησε ένα αφιέρωμα με τους καλύτερους γαμήλιους προορισμούς του κόσμου. Ανάμεσα σε αυτού περιλαμβάνεται και η Σαντορίνη, για την οποία η συντάκτρια Anya Meyerovitz, γράφει:

 

“Ένα από τα φυσικά θαύματα του κόσμου, η  Σαντορίνη προσελκύει  νεόνυμφους  από όλο τον κόσμο, που δελεάζονται από τα κατάλευκα χωριά που τριγυρνούν γύρω από την άκρη της ηφαιστειακής καλντέρας που δημιούργησε για πρώτη φορά το νησί.

Αυτός ο προορισμός έχει ρομαντισμό στον αέρα του, με  θέα που κόβει την ανάσα,  ηλιοβασιλέματα που πυρπολούν τον ουρανό και ιστορικό πλούτο που συνδυάζει φυσικά και ανθρωπογενή θαύματα. Και όσον αφορά τους γάμους, τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε χαμηλούς τόνους καταφύγια κρυμμένα στο τέλος των χωματόδρομων, βίλες δίπλα σε γκρεμό που ατενίζουν το Αιγαίο Πέλαγος και ξενοδοχεία τυλιγμένα με λουλούδια φούξια που ανθίζουν όλο το χρόνο.

 

Οι τελετές εδώ είναι ηλιόλουστες, καταλήγοντας σε δεξιώσεις με το ηλιοβασίλεμα και  πολύ χορό μέχρι τη νύχτα, έξω στην ύπαιθρο. Το χωριό Πύργος, ένα λιγότερο πολυσύχναστο αδερφάκι των Φηρών και της Οίας, φωλιάζει στους πρόποδες του όρους Προφήτης και δεν παραλείπει να μαγέψει όσους έρχονται να επισκεφθούν τους γύρω  αμπελώνες και τα απότομα, μεσαιωνικά σοκάκια. Με τα χρόνια, αυτό το έχει κάνει ιδιαίτερα αγαπημένο για ζευγάρια που παντρεύονται στο νησί, για να μην αναφέρουμε το προνόμιο με τααυθεντικά wine bar, τις ταβέρνες και τις μπουτίκ του . Και για όσους χρειάζονται αυτή την επιπλέον ώθηση, οι αρχαίοι θρύλοι λένε επίσης ότι οι πιο δυνατοί και ευτυχισμένοι γάμοι γίνονται στη Σαντορίνη”.

 

Exit mobile version