Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ

Η DONKEY BEER ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

 

 

H Donkey Beer στις κορυφαίες του Μουντιάλ

H Donkey Beer στις κορυφαίες του Μουντιάλ

Μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση του Μουντιάλ, έκανε η διεθνής ιστοσελίδα «Screamer» που αξιολόγησε τους ομίλους των ομάδων, όχι με βάση την ποδοσφαιρική αξία, αλλά από τις μπύρες. Για τον όμιλο της Ελλάδας, διάλεξε τη σαντορινιά Donkey IPA, της ζυθοποιίας Παρασκευόπουλου που εδρεύει στην είσοδο της Μέσα Γωνιάς. Σαντορίνη Crazy Donkey IPA (Donkey Santorini Brewing Company). «Αν σκέφτεστε τις Ελληνικής μπύρες, αυτό που έρχεται στο μυαλό σας είναι η Mythos και Mythos Red (lager)», γράφει, για να προσθέσει «Ακόμα καλύτερα, όμως: η Σαντορίνη Crazy Donkey IPA. Αυτή η ΙΡΑ έχει ένα φρουτώδες άρωμα με ελαφρώς ξηρή επίγευση. Είναι μια μπύρα που οι Έλληνες μπορούν δικαίως να είναι υπερήφανοι. Άλλες επιλογές: Mythos Red, Delphi Pilsner, Corfu Real Ale Special».
Στην τελική κατάταξη πάντως, προκρίνει την Ιαπωνική Hitachino Nest XH, επιφυλάσσοντας πάντως τη δεύτερη θέση για τη Santorini Donkey Crazy IPA.

 

ΑΦΙΈΡΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

donkey beerΑφιέρωμα στη σαντορινιά μπύρα έχει όμως και ο βορειοελλαδίτικος ιστότοπος voria.gr που αναφέρει: «παρουσίαση της Σαντορινιάς μπύρας Donkey πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Ιουνίου στο Ζύθο Ντορέ στη Θεσσαλονίκη, καθώς συνεχίζεται το ταξίδι στις γεύσεις των ελληνικών μικροζυθοποιίων.
Το νερό του ηφαιστειακού νησιού με τη μεγαλύτερη Καλντέρα στον κόσμο, προσεκτικά διαλεγμένα είδη βύνης από τη Γερμανία και την Αυστρία, σπάνια είδη λυκίσκου από Νέα Ζηλανδία, Όρεγκον, Τσεχία και Σλοβενία, μαγιές από το Βέλγιο αποκλειστικά για τη μικροζυθοποιία Donkey που λειτουργεί με εξοπλισμό αιχμής και έχει έδρα τη Σαντορίνη συνθέτουν την πλούσια συνταγή της μπύρας με σήμα τον γαϊδαράκο.
Ήδη η μικρο-ζυθοποιία παράγει τρεις διαφορετικούς τύπους μπύρας:
-Τη Yellow Donkey / Υβρίδιο “Lagered Ale” με μία μικρή κλήση προς την πλευρά Lager
-Τη Red Donkey / Υβρίδιο “Lagered Ale” με μία μικρή κλήση προς την πλευρά Ale.
-Την Crazy Donkey / Καθαρόαιμη IPA (India Pale Ale)
Και τις τρεις είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν χθες βράδυ οι καλεσμένοι του Ζύθου ενώ μπορεί κανείς να τις βρει σ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και σ’ ενημερωμένες κάβες.
«Το 65%-70% της κατανάλωσης της μπύρας μας γίνεται στη Σαντορίνη» εξηγεί ο ο πολύ γνωστός οινοποιός και ζυθοποιός Γιάννης Παρασκευόπουλος (της Γαίας Οινοποιητικής) που παραβρέθηκε ο ίδιος στην παρουσίαση στο Ντορέ, προκειμένου να επικοινωνήσει με το κοινό της Θεσσαλονίκης».
Περισσότερα: http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=182794
http://screamer.deadspin.com/the-world-cup-of-beer-1589942649