Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΕ ΤΑΤΟΥΑΖ

ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΣΜΕΝΩΝ

 

 

Santorini_tatooΑποδελτιώνοντας το διεθνή τύπο, έχω δει το όνομα “Σαντορίνη”, στα πιο απίθανα πράγματα. Από βούρτσες μπάνιου, μέχρι οικοδομικά τετράγωνα, βερνίκια νυχιών, ολόκληρα χωριά και νυφικά. Αλλά τατουάζ με τη Σαντορίνη, πρώτη φορά, είδα. Το σχετικό δημοσίευμα προέρχεται από την αμερικάνικη έκδοση του Huffington Post, και αναφέρεται στις περιπέτειες των ερωτευμένων που πάνω στην “κάψα” τους, ορκίζονται αιώνια αγάπη, χαράζοντας ανεξίτηλα το όνομα του ή της αγαπημένου (ης) στο σώμα τους. Αυτό ,ελληνιστί λέγεται δερματοστιξία, αλλά όλοι το αποκαλούν τατουάζ, ή πιο χαϊδευτικά, τατού.

 
Το θέμα του άρθρου, είναι ο χωρισμός. Και στην προκειμένη περίπτωση, δεν έχει να κάνει με τα “τσανάκια” που χωρίζονται (ενίοτε με ομηρικούς καυγάδες), αλλά η εξάλειψη κάθε ίχνους του παρελθόντος. Και άντε να “βάψεις τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσες” ή να κάψεις της φωτογραφίες, που τραγουδάει ο Μητροπάνος. Με το τατού, τι κάνεις;.

 
“Ένα χρόνο από το διαζύγιό μου, επισκεπτόμουν τον πλαστικό χειρούργο κάθε μήνα”, γράφει η Kerry Neville συγγραφέας του βιβλίου “Necessary Lies- Αναγκαία ψέμματα” και προσθέτει: “Όχι για Botox, αν και αυτό ίσως βοηθούσε για τις ρυτίδες των σαράντα που απλώνονται σε όλο το μέτωπό μου, ούτε για Latisse, (σ. Santonews- σκεύασμα για να μακραίνουν οι βλεφαρίδες) το οποίο θα μπορούσε να με βοηθήσει στο να κάνω εντύπωση σε πιθανούς παρτενέρ, αλλά για την αφαίρεση τατουάζ. Κάθομαι στην πολυθρόνα, φορώντας τεράστια πορτοκαλί- φιμέ γυαλιά, σαν εκείνα της ηλεκτροσυγκόλλησης και ο γιατρός κάθεται απέναντι από μένα σε ένα σκαμνί, κρατώντας το λέιζερ ακτίνων φωτός.«Λυπάμαι», λέει, «αλλά αυτό πρόκειται να πονέσει.” Γυρίζει στο μηχάνημα, και το φως προκαλεί στο δέρμα μου απότομα τσιμπήματα πόνου”.
Το άρθρο της, κοσμεί μια φωτογραφία, που απεικονίζει τα χελιδόνια που ερωτοτροπούν στην περίφημη “Τοιχογραφία της Άνοιξης¨, που βρέθηκε στο Ακρωτήρι. “Ένα τατουάζ. Στον καρπό μου, επάνω στο σμίξιμο των πτυχών. Ελληνικό θέμα, αφού μεγάλο μέρος της ζωής μας ήταν συνδεδεμένη με αυτή τη χώρα – δέσμευση, εγκυμοσύνη, παιδιαρίσματα, καταθλίψεις, επανασυνδέσεις. Δύο χελιδόνια να πετούν το ένα προς το άλλο, ένα αρχαίο μοτίβο ζωγραφικής από μια τοποθεσία στη Σαντορίνη. Χελιδόνια: τα πουλιά της άνοιξης, της νέας ζωής, της ελπίδας. Γύρω από τα πουλιά, τα ονόματα της οικογένειάς μου στα ελληνικά: Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα; Θα μπορούσαμε να διαβάσουμε το χέρι μου και να δούμε το νόημα και το σκοπό”.

 

 

Οπότε, καταλήγει η Neville, αν θέλετε να κάνετε τατουάζ, να έχετε δύο κανόνες:
1. Ποτέ στο λαιμό.
2. Αποτυπώστε μόνο εξ αίματος αγαπημένα πρόσωπα.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *