Site icon Santonews

Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και ΣΗΜΕΡΑ

Διακρίσεις στον πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

“Μια ακόμη νέα διάκριση στα εικαστικά και πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδας και την νέα γενιά της Σαντορίνης, την Art.t.o.S. (Art Team Of Santorini) και το Δήμο θήρας, στο φετινό πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Μετά τα βραβεία και τις διακρίσεις 9 μαθητών της Art.t.o.S. στην Μπιενάλε της Ιαπωνίας, στον παγκόσμιο παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής (Kanagawa Biennial World Children Art Exhibition) έρχεται ακόμα μια διάκριση για τη Σαντορίνη στον Παιδικό διαγωνισμό 2023 του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και την μαθήτρια των εργαστηρίων Ευδοκία Αργυρού 12 ετών στην κατηγορία της, με θέμα «Ο Άνθρωπος στο Κέντρο». Οι μικροί φίλοι αποτύπωσαν τον ρόλο του Ανθρώπου μέσα από το ταξίδι του στους πολιτισμούς, το περιβάλλον που δημιουργεί και τα μηνύματα που περνάει.

Όλα τα έργα έχουν αναρτηθεί στο kidscontest.gr

Τα παιδιά της Σαντορίνης, μαθητές της Art.t.o.S. (Art Team Of Santorini) με συντονιστές και επιμελητές τους εικαστικούς Χρήστο Cesario Αντωνιάδη , Ιοαννέλη Κυριακοπούλου και εξωτερικό συνεργάτη τον εικαστικό Σωτήρη Τασιόπουλο καθώς και με την αρωγή του Δήμου Θήρας και της Αντιδημάρχου πολιτισμού Σοφία Κίτσου συμμετείχαν με 128 παιδιά από 4,5 έως 15 ετών. Φέτος οι συμμετοχές έφτασαν τις 19.500 παιδιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη μεγάλη προσπάθεια. Το νησί της Σαντορίνης παράγει και πολιτισμό λοιπόν και αυτό φαίνεται από τη νέα γενιά, που με τόση αγάπη, χαρά και φαντασία, δημιουργεί και ονειρεύεται. Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες δράσεις του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στην οποία κάθε χρόνο συμμετέχουν χιλιάδες παιδιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ειδικά σχολεία και κέντρα υποδοχής και ένταξης προσφύγων.

 

Φέτος, πρωταγωνιστής ήταν το Ειδώλιο γυναικείας μορφής (περ. 2700-2400/2300 π.Χ.) που παρουσιάζεται στον 1ο όροφο του Μουσείου στη μόνιμη έκθεση «Κυκλαδική Τέχνη». H ανθρώπινη μορφή ταξιδεύει στον χρόνο, 5000 χρόνια πριν, τότε που οι Άνθρωποι δημιούργησαν τα Κυκλαδικά Ειδώλια, μία από τις πιο χαρακτηριστικές απεικονίσεις του Ανθρώπου.

Στο φετινό Παιδικό Διαγωνισμό, ζωγραφίσαμε τις μεταμορφώσεις του Ανθρώπου μέσα από την ιστορία των πολιτισμών, τα έργα και το περιβάλλον που δημιουργεί.

Σε ποια εποχή ζει; Τί ρούχα φοράει; Από ποια χώρα είναι; Τι κοινωνικό μήνυμα απευθύνει; Άραγε μπορούμε να τον φανταστούμε στο μέλλον; Σε ποιο περιβάλλον θα ζει και τι επάγγελμα θα κάνει;

Να σημειώσουμε εδώ ότι και το 2020, 3 μαθητές της Art.t.o.S, ο Μιχάλης Γιαννακόπουλος κέρδισε το 1ο βραβείο στην κατηγορία του, όπως και στην κατηγορία των Διακριθέντων, ο Δημήτρης Κατσίπης και η Εύα Τούλη στον Παιδικό διαγωνισμό 2020 του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, μέσα από 26.500 συμμετοχές από Ελλάδα και εξωτερικό με θέμα: Είμαι… Πως βλέπω τον εαυτό μου.

https://www.cycladickidscontest.com/

Η νέα γενιά της Σαντορίνης κατάφερε να στείλει σε όλο τον κόσμο ένα ηχηρό μήνυμα ότι συνεχίζει να ονειρεύεται, να ελπίζει και να δημιουργεί παρακαταθήκη για το μέλλον”.

Exit mobile version