Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΑΙ ΟΙ “ΠΟΛΕΙΣ ΤΩΝ ΓΚΡΕΜΩΝ”

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΤΕΡΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ “ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ”

 

 

ΓΚΡΕΜΟΙ_1 “Για όσους φοβούνται τα ύψη μια απλή ορεινή πεζοπορία μπορεί να είναι πάρα πολύ. Αλλά αν η κορυφή του βουνού είναι μια ολόκληρη πόλη, μια κοινότητα από μόνη της, τότε ίσως ο φόβος του υψομέτρου μειωθεί και ο ταξιδιώτης θα νιώσει σαν στο σπίτι του, ακόμα και στην άκρη ενός γκρεμού εκατοντάδες μέτρων”, γράφει ο Ρουμανικός ενημερωτικός κόμβος TIMIS,αναφερόμενος στις πέντε εντυπωσιακότερες ευρωπαϊκές πόλεις που είναι χτισμένες στην άκρη ενός γκρεμού.

Ανάμεσα σε αυτές, είναι και η Σαντορίνη, για την οποία ο συντάκτης, σημειώνει: “Το ελληνικό αρχιπέλαγος της Σαντορίνης είναι το μόνο που απέμεινε μετά από μαζικές ηφαιστειακές εκρήξεις. Αρχικά ήταν ένα ενιαίο νησί. Τώρα, η γραφική εικόνα ενός σύγχρονου τουριστικού νησιού το έχουν κάνει ένα δημοφιλή προορισμό διακοπών με χιλιάδες τουρίστες. Η ηφαιστειακή έκρηξη που δημιούργησε τη Σαντορίνη συνέβη ουσιαστικά πριν από 3.600 χρόνια, και μετά εξαφανίστηκε και ο μεγάλος Μινωικός πολιτισμός”.

 

Ronda (Ισπανία)

Βρίσκεται σε μια ορεινή περιοχή, 750 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, η πόλη της Ronda είναι μέρος της επαρχίας της Μάλαγα.

Bonifacio

Μπονιφάτσιο (Κορσική)

Στο νοτιότερο σημείο της Κορσικής είναι η μεγαλύτερη κοινότητα του νησιού. Bonifacio

Castellfollit de la Roca

Castellfolit από Roca (Ισπανία)

Αυτό το χωριό στην Καταλονία οριοθετείται από τη συμβολή της Fluvià και Toronell.

Σαντορίνη

Σαντορίνη (Ελλάδα)

 

Manarola

Manarola (Ιταλία)

Βρίσκεται στην περιοχή της Λιγουρίας,


Ινδονησία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *