“Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ”

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ “IL-TOYRISTA” ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

 

 

  iltoyrista Και βέβαια, είναι λίγο παράξενο, να μιλάς για παραλίες, ήλιο και θάλασσα το καταχείμωνο, αλλά τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, ακολουθώντας την τάση των Ευρωπαίων να κλείνουν έγκαιρα τις διακοπές τους, παρουσιάζουν αφιερώματα στους δημοφιλέστερους προορισμούς για την επόμενη χρονιά. Το ιταλικό “IL-TOYRISTA”, αποφάσισε να κάνει ένα αφιέρωμα στις ωραιότερες παραλίες της Σαντορίνης, σημειώνοντας πως για την ιστορία, την ομορφιά της καλντέρας και τους θρύλους τυλίγουν το νησί, έχουν γραφτεί, πάρα πολλά “… στην Οία και τα Φηρά, τα δύο πιο προβεβλημένα μέρη με θέα την στην Καλντέρα, είναι ίσως τα πιο εμβληματικά σημεία που φωτογραφήθηκαν πιο πολύ στην Ελλάδα. […] εδώ η ώρα του ηλιοβασιλέματος, είναι σκέτη ποίηση”, γράφει το περιοδικό, τονίζοντας στη συνέχεια: “ Η Σαντορίνη, είναι μοναδική. Ακόμα και ο ήλιος το ξέρει”.

Και το δημοσίευμα καταλήγει με το εντυπωσιακό: “ Όμορφα νησιά στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλά, αλλά η Ντίβα, είναι μόνο η Σαντορίνη”.

 

 

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ

“Είναι αναμφίβολα, μι από τις πιο όμορφες και διάσημες της Σαντορίνης. Βρίσκεται πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου που πρέπει ασυζητητί να επισκεφτείτε. Είπαμε, ότι είναι γεμάτη γοητεία, αλλά δεν είναι πολύ μεγάλη κι αυτό δημιουργεί το πρόβλημα να είναι συχνά γεμάτη κόσμο και στην υψηλή σεζόν να συνωστίζεστε με τους άλλους λουόμενους. Αλλά τα υπέροχα χρώματα των ηφαιστειακών πετρωμάτων, αντισταθμίζουν αυτή την πιθανότητα”.

screenshot_3

 

ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ

“Αν θέλετε κάτι λιγότερο θεαματικό, άνετα μπορείτε να στοιχηματίσετε στον Μονόλιθο. […] είναι κατάλληλη για οικογένειες και είναι από τις αγαπημένες για τους ντόπιους, ενώ υπάρχουν και πολλές ευκαιρίες για δραστηριότητες και διασκέδαση”.

 

screenshot_4

ΚΑΜΑΡΙ

“Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς οργανωμένες παραλίες του νησιού.[…] Αποτελείται από μαύρη άμμο και το σκηνικό γίνεται πιο εντυπωσιακό από ένα σκούρο βράχο που αναδύεται από τη θάλασσα. Είναι φυσικά εξοπλισμένη με όλες τις ανέσεις και κατάλληλη για κάθε τύπου χόμπι. […]σκαρφαλωμένη στα 400 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, βρίσκεται η Αρχαία Θήρα, όπου υπάρχουν τα ερείπια της αρχαίας πόλης, με την Αγορά και κάποιους ναούς. Η επίσκεψη είναι ενδιαφέρουσα, αλλά να έχετε κατά νου,ότι πρέπει να ανεβείτε μια ανηφόρα. Στη συνέχεια όμως μπορείτε να δροσιστείτε σε μια από τις πολλές ταβέρνες στο Καμάρι και αν κοιτάξετε γύρω σας, θα δείτε πως αυτό είναι το κατάλληλο μέρος για να φάτε ψάρι”.

 

screenshot_5

 

 

 

 

 ΠΕΡΙΣΑ

“…όσοι αγαπούν τη θάλασσα, εδώ θα είναι ευχαριστημένοι. Είναι ένα μέρος που δεν πρέπει κανείς να χάσει. Εκτός από την όμορφη φύση και την πλούσια προσφορά καταλυμάτων, προσφέρει άνεση και μια καλή νυχτερινή ζωή. …ακόμα και σε όσους από εσάς, αρέσουν οι καταδύσεις θα βρείτε επαρκή βάθη”.

screenshot_6

 

 

 

ΒΛΥΧΑΔΑ

“Μετά, από τόσο μαύρο, επιτέλους μια δόση λευκού, με μερικές πινελιές από γκρι. Η παραλία της Βλυχάδας, δίνει μια αίσθηση της Σελήνης. […] η αθέατη πλευρά της είναι πιο ήσυχη και άνετη. Πολύ όμορφα, είναι τα πετρώματα των βράχων που την περιβάλλουν και την προστατεύουν από τον άνεμο”.

 

screenshot_7

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

“Συνεχίζοντας πέρα από τη Βλυχάδα, βρίσκεται η όμορφη μαύρη παραλία “Άγιος Γεώργιος”. Είναι αρκετά πολυσύχναστη. Θα βρείτε καταλύματα όλων των ειδών και ταβέρνες που θα κάνετε γιορτή με τις σαλάτες και όλα τα θαλασσινά είδη. […] υπάρχει όμως ένα τόσο διαφανές νερό στη θάλασσα που είναι αδύνατο να αντισταθείτε και να μην επιχειρήσετε μια κατάδυση”.

screenshot_8

ΠΕΡΙΒΟΛΟΣ

Το επόμενο βήμα, είναι ο Περίβολος. Ένα γραφικό μέρος με μαύρη άμμο (ίσως πιο πολύ από αλλού) σε διαρκή επαφή με τα μπλε κύματα. Η παλέτα των συναισθημάτων, είναι εγγυημένη. Πίσω από την ακτογραμμή, υπάρχουν ταβέρνες και μπαρ γεμάτα ζωή, αλλά χωρίς υπερβολή…”

 

screenshot_9

ΒΟΥΡΒΟΥΛΟΣ

“Θέλετε να απολαύσετε το νησί της Ατλαντίδας, αλλά προτιμάτε την ησυχία;. Κανένα πρόβλημα!. Υπάρχει η παραλία του Βουρβούλου. Είναι αμμώδης, φυσικά μαύρη και αρκετά απομονωμένη. Υπάρχουν αρκετά καταλύματα γύρω, αλλά όχι τόσα, ώστε να προσελκύσουν ορδές τουριστών, ακόμα και στην υψηλή περίοδο. Το μόνο πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει δημόσια συγκοινωνία κι έτσι πρέπει να νοικιάσετε αμάξι ή σκούτερ. Πίσω από την παραλία υπάρχουν εντυπωσιακοί βράχοι και στο βάθος φαίνονται μύλοι. Αν θέλετε σκιά, τα δεντράκια της θαλάσσιας χλωρίδας, θα σας την προσφέρουν”.

 

screenshot_10

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *