«Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ»

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

 

 

 

 

Ναι. Φυσικά, είμαστε σε μέρες κρίσης. Αλλά θα περάσει. Και τον τόνο, δίνουν, δημοσιεύματά, που παρά τους σκοτεινούς καιρούς, συνεχίζουν να παροτρύνουν τους αναγνώστες, να έχουν στο μυαλό τους, την ομορφιά της Σαντορίνης.

«Σαντορίνη. Το πιο διάσημο, το ομορφότερο,  το πιο διαφημισμένο ελληνικό νησί», γράφει το διασημότερο ταξιδιωτικό ιστολόγιο της Φινλανδίας /blogit.terve.fi.

«Η Σαντορίνη είναι πολλά», συνεχίζει. «Είναι όμορφο, λεπταίσθητο, μοναδικό, ρομαντικό, ειδυλλιακό μέρος.

[…] Σαντορίνη. Ένα μοναδικό λίκνο συγκρουόμενων συναισθημάτων, εκτός του ελέγχου τουρισμού και ταυτόχρονα η πιο εκπληκτική ομορφιά της Ελλάδας. Οι ίδιοι οι Έλληνες το λένε. “Υπάρχουν νησιά και υπάρχει η Σαντορίνη”.

Φυσικά, μιλά και για τον συνωστισμό στην υψηλή περίοδο, αλλά παράλληλα, τονίζει: «Είμαι από εκείνους που είναι ερωτευμένοι. Υπομένω τον μαζικό τουρισμό. Ειλικρινά, μόλις παρατηρώ άλλους τουρίστες στη Σαντορίνη, όταν είμαι τόσο γοητευμένη από την ομορφιά του νησιού, το φως και τη μοναδική ατμόσφαιρα […]Είναι μόνο εγώ και η Σαντορίνη».

Καταλήγει και σε μια έκκληση: «Σπίτια υπόσκαφα του 18ου αιώνα. Μοναδικά ιστορικά χωριά χτισμένα στην άκρη της Καλντέρας, χτισμένα από μαλακή λάβα. Σπίτια που ξεχύνονται στους βράχους  κόντρα στη   βαρύτητα …

Είναι η Σαντορίνη μου. Βλέπω και αισθάνομαι όλα μέσα από το χρώμα. Με κάνει ευτυχισμένη.

Ελπίζω να επιβιώσει η Σαντορίνη».

 

Santorini — ma chérie

 

Santorini. Tunnetuin, kaunein, kuvatuin Kreikan saari.

Astuin saarelle ensimmäistä kertaa 27.9.2012.

 

 

Santorini. Ristiriitaisten

It’s just me and Santorini.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *