“Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΘΕΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΛΟΓΙΚΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ”

ΕΝΑ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ

 

 

 

 

  Μέσα στα χρόνια (16-17) που κάνω αποδελτιώσεις του Διεθνούς Τύπου για θέματα που αφορούν στη Σαντορίνη, ήταν η πρώτη φορά που είδα (ή πρόσεξα) δημοσίευμα που να προέρχεται από το Ιράν. Την Περσία. Και επειδή μιλώ τα περσικά …φαρσί (η φράση πέρασε στις ελληνικές παροιμίες λόγω του γεγονότος πως μόνο ελάχιστη εξειδικευμένοι και πολύ μορφωμένοι μιλούσαν αυτήν την ιστορική περσική γλώσσα που λέγεται φαρσί) αφέθηκα πάλι στην ευκολία της διαδικτυακής μετάφρασης. Κάνοντας βέβαια μετά από αρκετή μελέτη, μια κάπως στρωτή απόδοση, μέσω συνεχών ανα-μεταφράσεων. Όχι πως υπήρχαν πολλά να μεταφραστούν. Διότι το κανάλι life.shafaqna.com, φιλοξενούσε ένα πλουσιότατο και πανέμορφο φωτορεπορτάζ, με ελάχιστες λεζάντες.

Σταχυολογούνται μερικές:

“Ο πληθυσμός της Σαντορίνης είναι μικρότερος από 15.000 άτομα και το νησί είναι διάσημο για το τοπίο και το χρώμα των σπιτιών του”.

“Η Σαντορίνη έχει υπέροχη θέα και είναι γεωλογικά μοναδική”.

“Η πόλη της Οίας είναι επίσης γνωστή για το ρομαντικό και όμορφο σμήνος των κτισμάτων της”.

Κατά τη διάρκεια των αιώνων, οι Έλληνες έχτισαν χωριά στις αιχμηρές άκρες των ηφαιστείων της Σαντορίνης”.

“Το νησί της Σαντορίνης δημιουργήθηκε περίπου 3500 χρόνια πριν, όταν ξέσπασε ένα τεράστιο ηφαίστειο”.

“Ένα άλλο συναρπαστικό χαρακτηριστικό της περιοχής είναι οι διαδρομές ζιγκ-ζαγκ που οδηγούν από τον κόλπο Αμμούδι προς την πόλη”.

“Η Σαντορίνη είναι ένα από τα μεγάλα φυσικά θαύματα του κόσμου και η κύρια του έλξη είναι η η θέα και ο ορίζοντας προς τη θάλασσα”.

شفقنا زندگی – جزیره سنتورینی (Santorini) که در۲۰۰ کیلومتری کشور یونان در دریای اژه قرار دارد. جمعیت این جزیره کمتر از ۱۵۰۰۰ نفر می باشد و به خاطر محلی که جزیره واقع شده و رنگ خانه های آن معروف شده است.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *