Site icon Santonews

Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΦΡΩΔΕΙΣ ΟΙΝΟΥΣ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΑΛΤΗΣ

 

 

 

 

To Ασύρτικο παραμένει η ναυαρχίδα του θηραϊκού κρασιού. Ολοένα και περισσότεροι ειδικοί και οινόφιλοι το ανακαλύπτουν, ενώ απαιτητικά καταστήματα και εστιατόρια το έχουν στις λίστες τους. Όμως η τοπική οινοποιία, πειραματίζεται συνεχώς και με βάση  τα θαυμάσια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των αυτοχθόνων ποικιλιών σταφυλιού, καταφέρνει να παρουσιάσει νέες οινικές δημιουργίες. Μια από αυτές είναι οι αφρώδεις οίνοι. Δεν είναι σαμπάνια, μιας και αυτό το χαρακτηριστικό όνομα το φέρουν μόνο όσα τέτοια κρασιά προέρχονται από την ομώνυμη γαλλική περιοχή, αλλά ο τρόπος δημιουργίας είναι ίδιος.

Μια παραλλαγή, ονομάζεται  Pétillant Naturel όρος που σε ελεύθερη ελληνική απόδοση σημαίνει “φυσικώς αφρώδης”, για να περιγράψει τη “σπινθηροβόλα” ιδιότητα του τελικού προϊόντος. Την Pétillant Naturel, χρησιμοποίησε η θηραϊκή οινοποιία “Βασάλτης” στον Βουρβούλο, με άριστο αποτέλεσμα. Το περιοδικό Glam, που ειδικεύεται σε θέματα μόδας, ευζωίας και ταξιδιών, το κατέταξε πρώτο στην κατηγορία του, επιλέγοντας το παράλληλα σαν ένα από τα καλύτερα αφρώδη κρασιά του κόσμου, για το καλοκαίρι του 2023.

Γράφει το Glam: ”

” Το Vassaltis Vineyards είναι γνωστό για το Santorini Petillant Naturel του 2019 που χρησιμοποιεί τις ποικιλίες Αηδάνι, Αθήρι και Ασύρτικο που καλλιεργούνται στον αμπελώνα τους στη Σαντορίνη, Ελλάδα. Με νότες ροδάκινου, εσπεριδοειδών, πεπονιού και λευκών λουλουδιών, αυτό το φυσικά αφρώδες κρασί είναι απίθανο να σας απογοητεύσει σε καμία περίπτωση”.

 

 

 

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ GLAM: https://www.glam.com/1192328/sparkling-wines-that-will-be-your-go-to-summer-drinks/

Exit mobile version