Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ

 

 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ_ΣΥΝΘΕΣΗ “Η ΑΕΜΥ και το Υπουργείο Υγείας εγκαινίασαν την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, σε εκδήλωση που τίμησε με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργού κ. Ξανθού, του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Πολάκη και του Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας κ. Μπασκόζου, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και νήσων Επιφάνειου, των βουλευτών Κυκλάδων κ. Συρμαλένιου, κ. Μανιού και κ. Συρίγου, του Δήμαρχου Θήρας κ. Ζώρζου, φορέων και πολιτών του νησιού, ήταν το καθοριστικό στοιχείο ταύτισης της πολιτικής βούλησης της Κυβέρνησης για τη λειτουργία του Νοσοκομείου με την ανάγκη του νησιού για αναβαθμισμένες, ασφαλείς και αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας.

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας τόνισε τη σημασία της λειτουργίας ενός δευτεροβάθμιου νοσοκομείου πέντε περίπου χρόνια από την ολοκλήρωση της κατασκευής του, σε έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς παγκοσμίως όπως η Σαντορίνη. Ταυτόχρονα από όλους τους ομιλητές επισημάνθηκε η ανάγκη στήριξης του Νοσοκομείου από την τοπική κοινωνία και κυρίως των εργαζομένων που μετακινήθηκαν στο νησί από την υπόλοιπη Ελλάδα. Το Γ.Ν. Θήρας που είναι ενταγμένο στο σύστημα εφημερίας του νομού Κυκλάδων υπάγεται και εποπτεύεται επιστημονικά από τη 2η ΥΠΕ και ξεκίνησε τη λειτουργία του τη Δευτέρα 18.07.2016.

Η άμεση λειτουργία του σύγχρονου τμήματος επειγόντων περιστατικών, 12 εξωτερικών ιατρείων, ακτινοδιαγνωστικών και μικροβιολογικών εργαστηρίων, 2 χειρουργείων, 2 αιθουσών τοκετού και η προοπτική λειτουργίας στις επόμενες εβδομάδες της Εντατικής μονάδας Εμφραγμάτων και της Μονάδας Αιμοκάθαρσης, θα ολοκληρώσουν τον αρχικό σχεδιασμό ενεργοποίησης του Νοσοκομείου ως δημόσια δομή και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Στόχος είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στους Έλληνες πολίτες και τους ξένους επισκέπτες, αλλά και η παροχή δωρεάν φροντίδας σε άπορους και ανασφάλιστους. Από το ΔΣ της ΑΕΜΥ ΑΕ”.

Save

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Κυριακή λέει:

    Καλή αρχή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *