Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΛΙΒΕΛΛΟΣ

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΣΚΗΘΕΙ-ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ

 

 

Ίσως εκπλήξω αρκετούς με αυτή την ανάρτηση. Ο λόγος για τον τέως Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας κ. Ηλία Πελέκη. Δεκαπέντε χρόνια φιλίας, δεν τα διαγράφεις, εύκολα. Ναι, γιατί τόσα και παραπάνω, ήταν που μιλούσαμε και κάποτε πίναμε και καφέ μαζί.

Του είχα ξεκαθαρίσει και το ξεκαθαρίζω πάλι, πως η κριτική που δέχτηκε από μένα, ήταν καθαρά πολιτική. Για χρόνια. Το έχω κάνει με πολλούς, αλλά παραμείναμε φίλοι. Αυτό είναι το χρέος του δημοσιογράφου κι αυτή είναι η υποχρέωση του πολιτικού.

Ξεκαθαρίζω όμως, επειδή ίσως κάποιοι παρερμήνευσαν την κριτική, πως ουδέποτε πίστεψα πως ο Ηλίας, είναι ανέντιμος ή αήθης. Ακόμα και στις πιο έντονες κριτικές, έλεγα πως είναι άριστος οικογενειάρχης και έντιμος άνθρωπος. Τα ήξερα αυτά, αλλιώς -και όλο το Καμάρι το ξέρει- δεν θα έκανα παρέα μαζί του.

Και στο Λιμενικό Ταμείο, προσπάθησε για την ανασυγκρότησή του. Το Λιμενικό Ταμείο- κατά την άποψή μου- χρειάζεται 3 Προέδρους και 3 Μάνατζερ. Είναι ένα ακανθώδες εγχείρημα. Του το είπα, από την πρώτη στιγμή.

Συνοψίζω κατηγορηματικά. Άλλο η πολιτική κριτική κι άλλο η προσωπική συγκρότηση.

Χάρηκα που με τη διαμεσολάβηση κοινών φίλων, ξαναβρεθήκαμε και τα είπαμε. Οι κακές στιγμές του ενός και του άλλου, ας κριθούν. Όμως, -και σε αυτό βάζω το χέρι μου στη φωτιά- είναι έντιμος και ηθικός ο Ηλίας. Το περίεργα θυμώδες που έδρασε μέσα του, δεν τον ακυρώνει γενικά.

Λοιπόν Ηλία, χάρηκα που τα ξαναείπαμε. Στην επόμενη πολιτική θέση που θα βρεθείς, εγώ απέναντί σου θα είμαι πάλι, κρίνοντάς σε καθημερινά (όχι πως έχω κανένα αλάθητο). Αλλά «κάτω από τη ζώνη» ποτέ. Δεν το έχω ως προσωπικότητα. Την προσωπική σου εντιμότητα και ηθική, τις ξέρω. Την αποτελεσματικότητά σου στα πολιτικά και διοικητικά σου καθήκοντα όμως, θα τις αξιολογώ και θα τις κρίνω, όπως όλων.

Και ναι. Μετά τις 19 Ιουλίου 2018, η κριτική μου, έγινε εντονότερη.  Κάνω την αυτοκριτική μου. Κάνε και τη δική σου, για να είμαστε στην τοπική κοινωνία όπως θα έπρεπε. Δηλαδή;. Με αυτεπίγνωση. Δεν είμαστε κριτές των πάντων και δεν κάνουμε για όλα.

Εγώ το λέω, θαρραλέα και δημόσια. Ο Ηλίας που ξέρω, ούτε λαμόγιο, ούτε ανέντιμος, ούτε αήθης, είναι.  Επιμένω όμως, πως είχε μια δυσάρεστη στιγμή, που χρειάζεται μια γενναία αυτοκριτική.

Τα λέμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *