ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΤΕΤΡΑΕΔΡΙΚΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ

 

 

ΚΑΛΠΗ 7Δύσκολο είναι το παζλ των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου που προκηρύχθηκαν λόγω της αδυναμίας της Βουλής να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι δυσκολίες αρχίζουν από το γεγονός, πως μετά την απογραφή του 2011, οι Κυκλάδες “προβιβάστηκαν”. Δηλαδή, από τριεδρική, έγιναν τετραεδρική εκλογική Περιφέρεια. Και στις τετραεδρικές, είναι πάντα πιθανό -λόγω εκλογικού νόμου- ένα σοβαρό μπάχαλο. Χαρακτηριστικό, είναι το παράδειγμα των Χανίων, το 2012 όπου η ΝΔ παρ’ ότι δεύτερο κόμμα (20,43%, έναντι 33,77% του ΣΥΡΙΖΑ) εξέλεξε τρεις από τους τέσσερις Βουλευτές. Βέβαια στις Κυκλάδες, το πιθανότερο είναι να εκλέξει το πρώτο κόμμα τρεις ή ίσως και όλους τους Βουλευτές, αν τα αποτελέσματα της Μείζονος Περιφέρειας σε συνδυασμό με τα Πανελλαδικά, δημιουργήσουν “καραμπόλα”. ( Αυτό τουλάχιστον είπε στη Santonews, έμπειρος περί τα εκλογικά). Τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο, με τους παρανοϊκούς εκλογικούς νόμους.

ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 2

Ο κ. Γ. Βρούτσης, ήδη ξεκίνησε προεκλογική εκστρατεία.

Από τη ΝΔ (πρώτη το 2012 με 30,61%), σίγουρος υποψήφιος και “δυνατό χαρτί”, θα είναι ο νυν Βουλευτής και Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης. Παρ’ ότι τα βαριά του καθήκοντα και οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα τον κράτησαν σχετικά μακριά από την εκλογική του Περιφέρεια (προκαλώντας και γκρίνιες), διατηρεί σοβαρούς δεσμούς με μεγάλες ομάδες υποστηρικτών.

 

 

Οι σοβαρές παρεμβάσεις, "ανέβασαν τιςε μετοχές" του κ. Γ. Βακόνδιου.

Οι σοβαρές παρεμβάσεις, ανέβασαν τις “μετοχές” του κ. Γ. Βακόνδιου.

Ο κ. Γιώργος Βακόνδιος, θα είναι επίσης στο ψηφοδέλτιο και μάλιστα η πυκνή του αρθρογραφία στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, καθώς και μια σειρά πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει, ανεβάζουν συνεχώς τις μετοχές του.

 

Τα νησιά μας έχουν έναν σπουδαίο γαστρονομικό πολιτισμό που οφείλουμε να αποτελέσει μέρος του τουριστικού μας προιόντος", τονίζει η κ. Μονογυιού

Σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα της Κ. Μονογιού, με τη ΝΔ.

 

Αλλά και η κ. Κατερίνα Μονογιού, δεν έχει σταματήσει τη δραστηριότητά της και με δεδομένη την καλή της επίδοση στις προηγούμενες εκλογές, αλλά και τη μεγάλη άνοδο της αναγνωρισιμότητάς της, είναι αδύνατο να τεθεί εκτός ψηφοδελτίου.

 

 

 

 

 

Ο Ν. Συρμαλένιος, θα είναι ο σίγουρος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ν. Συρμαλένιος, θα είναι ο σίγουρος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Νίκος Συρμαλένιος, έχει τον πρώτο λόγο. Από αυτόν αρχίζει και τελειώνει το ψηφοδέλτιο της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Παρών συνεχώς στα νησιά, όχι μόνο ως φυσική παρουσία αλλά και με πληθώρα παρεμβάσεων και ερωτήσεων θα ήταν απίθανο να μην είναι στο ψηφοδέλτιο.

 

Ακούγεται επίσης το όνομα του Ναξιώτη στην καταγωγή Γιατρού, αντιστασιακού επί χούντας και συνδικαλιστή κ. Νίκου Μανιού που μάλλον θα είναι στο ψηφοδέλτιο.

 

Ο Νίκος Μανιός, ίσως να είναι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Μανιός, ίσως να είναι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

Ερωτηματικό για το Μ. Γλέζο.

Ερωτηματικό για το Μ. Γλέζο.

Το μεγάλο ερωτηματικό όμως, είναι ο Μανώλης Γλέζος. Εμβληματική μορφή της νεώτερης ιστορίας και σημερινός Ευρωβουλευτής, έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι θα εγκαταλείψει τις Βρυξέλλες για να πολιτευτεί στις Κυκλάδες.

 

 

 

 

Το ΠΑΣΟΚ, πλέει με πολλά μποφώρ. Οι δημοσκοπικές του επιδόσεις, περιορίζουν σημαντικά τις ελπίδες για μια έδρα στο Νομό. Οπότε, ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος του Νομού Βουλευτής κ. Παναγιώτης Ρήγας

Ο Π. Ρήγας, αποτελεί το μεγαλύτερο ερωτηματικό των εκλογών.

Ο Π. Ρήγας, αποτελεί το μεγαλύτερο ερωτηματικό των εκλογών.

, ίσως στραφεί σε “άλλες πολιτείες”. Η αναγνωρισμότητα που απέκτησε ως Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, σε συνδυασμό με τις πολύ τακτικές τηλεοπτικές του εμφανίσεις ίσως τον οδηγήσουν σε κάποια από τις δύο περιφέρειες της Αθήνας. Τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο, γιατί εκεί “σφάζονται παληκάρια”.

 

 

Ο κ. Γιάννης Βλασερός.

Ο κ. Γιάννης Βλασερός.

Ο Ναξιώτης ο γιατρός καρδιολόγος και Διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών, Γιάννης Ν. Βλασερός, που ήταν υποψήφιος και στις προηγούμενες εκλογές, μάλλον θα είναι και τώρα παρών.

Ο κ. Μιχάλης Χάλαρης, με το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Μιχάλης Χάλαρης, με το ΠΑΣΟΚ.

Μια νέα υποψηφιότητα, είναι του Δρος Μιχάλη Χάλαρη, Χημικού και Αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος ΧΗΜΙΚΟΣ-ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ Π.Σ που εν μέρει κατάγεται από τη Μεσαριά Σαντορίνης.  Την ανακοίνωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook https://www.facebook.com/chalaris.michail.

 

Για τη Δημοκρατική Αριστερά, τα πράγματα είναι θολά. Πολύ δύσκολα, ο Γιώργος Χάλαρης και ο Γιώργος Παπαμανώλης θα θέσουν υποψηφιότητα. Το ίδιο ασαφής είναι και η κατάσταση στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Όσο για το ΚΚΕ, η υποψηφιότητα του κ. Βαγγέλη Σιγάλα από τη Σαντορίνη και της κ. Ευδοκίας Ψαρά από τη Νάξο, μάλλον θεωρούνται δεδομένες.