Η ΠΙΟ ΚΡΥΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΩΣ ΑΜΑΘΟΙ

 

 

Χιόνι στη Σαντορίνη (μισός πόντος και...βάλε). Φωτογραφία: Σταύρος Κουταλίδης

Χιόνι στη Σαντορίνη (μισός πόντος και…βάλε). Φωτογραφία: Σταύρος Κουταλίδης

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κύλησε η σημερινή μέρα στη Σαντορίνη. Μια μέρα που μάλλον ήταν η πιο κρύα των τελευταίων ημερών. Ο Δήμος Θήρας, έσπευσε από το πρωί να διατάξει το κλείσιμο των σχολικών μονάδων, εξαιτίας της ολισθηρότητας των δρόμων. Το δε χιόνι, έφτασε, σε κάποιες περιοχές ακόμα και τον… μισό πόντο!. Αν μας άκουγε κάποιος κάτοικος του Νευροκοπίου θα ξεκαρδιζόταν στα γέλια!. Αλλά εδώ στο Νότο, όλοι είναι άμαθοι από τσουχτερά κρύα και βαρδάρηδες.

 

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

 

Στον κόμβο του Αγίου Παντελεήμονα προς τον Αθηνιό ακινητοποιήθηκαν λόγω παγετού δύο φορτηγά με αποτέλεσμα τη δημιουργία προβλημάτων στην κυκλοφορία. Οι υπηρεσίες του Δήμου ήταν σε ετοιμότητα, αλλά τίποτα ανησυχητικό δε συνέβη.
Στο Λιμανάκι του Μονόλιθου, οι κάτοικοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους, επειδή οι δυνατοί άνεμοι γέμισαν με άμμο την παραλιακή οδό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η περιοχή να είναι μερικώς αποκλεισμένη. Θα αρκούσε η αποστολή ενός μικρού χωματουργικού μηχανήματος, προκειμένου η άμμος να απομακρυνθεί. Η αρμοδιότητα, ανήκει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας που πρέπει να παρέμβει άμεσα.