Η ΟΓΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

 

Screenshot_1Οµάδα Γυναικών Σαντορίνης της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ)

 

8 Μάρτη 1857 : Οι ράφτρες και οι υφάντρες της Νέας Υόρκης διεκδικούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, 10 ώρες δουλειά την ημέρα και ίση αμοιβή με τους άνδρες συναδέλφους τους. Σήκωσαν το ανάστημά τους ενάντια στην εκμετάλλευση που δεν τους επέτρεπε ούτε να δουν τα παιδιά ους.

 

 

8 Μάρτη 2016 : Οι εργαζόμενες γυναίκες κάθε κλάδου διεκδικούν μόνιμη, σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα, δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας και προστασία της μητρότητας. Οι νέες μορφές εκμετάλλευσης όχι μόνο καταργούν τον ελεύθερο χρόνο αλλά καταδικάζουν τις γυναίκες σε πολύωρη, ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη δουλειά χωρίς δικαιώματα ή σε παρατεταμένη ανεργία.

 

Δεν στεκόμαστε αμήχανες, άβουλες περιμένοντας τις όποιες κυβερνήσεις -και τη σημερινή- να μας ελεήσουν με ψίχουλα και να μας αποκοιμίσουν με παραμύθια για την ελπίδα που έρχεται, για το «καλό» πρόσωπο του καπιταλισμού που θα εμφανιστεί μαγικά εξαφανίζοντας την αδικία και την εκμετάλλευση (!).

 

Διαλέγουμε τον Αγώνα. Τον ασυμβίβαστο αγώνα για εργασία με δικαιώματα, για προστασία της μητρότητας, για ποιοτικό ελεύθερο χρόνο για μας και την οικογένειά μας. Διαλέγουμε την Ειρήνη. Υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στον πόλεμο και την υποκρισία. Να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία και όλες οι πολεμικές ενέργειες από το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Τουρκία, τη Ρωσία, ενάντια στις χώρες της ευρύτερης περιοχής.

 

Ενέργειες που έχουν αποκλειστικό σκοπό τον έλεγχο των δρόμων του πετρελαίου και του φυσικού αερίου χωρίς να υπολογίζουν ούτε τις διεθνείς συνθήκες αλλά ούτε και τα δικαιώματα των λαών που βομβαρδίζουν και δολοφονούν. Διαλέγουμε την Αξιοπρέπεια. Από σεβασμό στα χιλιάδες παιδιά που πνίγονται στις θάλασσές μας. Από ευθύνη απέναντι στα προσφυγόπουλα και τις μητέρες τους. Από χρέος απέναντι στο εαυτό μας και τα παιδιά μας. Διαλέγουμε την Αλληλεγγύη.

 

 

Στεκόμαστε διεθνιστικά και έμπρακτα απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που φεύγουν κυνηγημένοι από τις ερειπωμένες πατρίδες τους αναζητώντας ζωή και μέλλον για τις οικογένειες τους. Διαλέγουμε την Ανθρωπιά. Μακριά από εθνικιστικές κορώνες και φασιστικές υστερίες, μακριά από λαϊκισμούς και ελεημοσύνες, συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε ηθικά και υλικά τις προσφυγικές οικογένειες.

 

Δεν μας περισσεύουν τα χρήματα. Ανησυχούμε για το μέλλον μας. Πιο πολύ όμως ανησυχούμε μήπως πάψουμε να είμαστε άνθρωποι. Ο ελληνικός λαός έχει ζήσει πόλεμο, ξεριζωμό και προσφυγιά. Δεν ξεχνά.

 

Συγκεντρώνουµε είδη πρώτης ανάγκης από ∆ευτέρα έως Σάββατο, ώρες 10-1 πρωί και 4-7 απόγευµα, στο κτήριο του Επαρχείου, κάτω από το γραφείο του ΚΤΕΛ µαζί µε το τοπικό παράρτηµα του Ερυθρού Σταυρού και τις «Θηραίων ∆ράσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *