Site icon Santonews

Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ 2, ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ-Ν. ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

 

 

 

“H μετάπτωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από τον Στόχο 2 στον Στόχο 1, αντικείμενο συνάντησης εργασίας του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου με τον βουλευτή Ν. Σαντορινιό

Συζητήθηκε και το θέμα της υποστελέχωσης της ΠΝΑΙ, ενόψει της 15ης Νοεμβρίου

Συνάντηση εργασίας με τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, είχε το πρωί του Σαββάτου στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Νοτίου Αιγαίου και η Ρήτρα Αναθεώρησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, σε συνδυασμό με την μετάπτωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από τον Στόχο 2, στον Στόχο 1.

Στη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε επικοινωνία με τον υφυπουργό Οικονομίας, κ. Αλέξη Χαρίτση, όπου επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να αναζητήσει πρόσθετες πηγές χρηματοδότησης προκειμένου να υπάρξει βελτίωση του χρηματοδοτικού πλαισίου της ΠΝΑΙ, όπως ακριβώς αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη, στην οποία έγινε σαφής αναφορά στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, το οποίο, όπως ανακοινώθηκε μετά την συνεδρίαση, θα ενισχυθεί περαιτέρω.

Όσον αφορά τον αποχαρακτηρισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ως μιας εκ των περισσότερο ανεπτυγμένων Περιφερειών της Ευρώπης και μέχρι την ολοκλήρωση της χρονοβόρας διαδικασίας, μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Κομισιόν, για την διοικητική αποτύπωση της ήδη συντελεσθείσας, όσον αφορά τους οικονομικούς δείκτες, μετάπτωσης από τον Στόχο 2 στον Στόχο 1, θα υπάρξει συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πλαίσιο, που θα στηρίξει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στην σημερινή συνάντηση, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον βουλευτή Δωδεκανήσου για το φλέγον πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της ΠΝΑΙ και για την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για κλείσιμο της Περιφέρειας στις 15 Νοεμβρίου. Ο κ. Σαντορινιός ζήτησε και έλαβε όλα τα στοιχεία που αποτυπώνουν την δραματική υποστελέχωση της ΠΝΑΙ και δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει άμεσα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού, σύμφωνα και με την κυβερνητική δέσμευση για έγκριση προσλήψεων, κατά προτεραιότητα στο Νότιο Αιγαίο, λόγω της οξύτητας του προβλήματος”.

Exit mobile version