Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΗΜΙΤΕΛΗ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

 

 

Κύριο

Αναστάσιο-Νικόλαο Ζώρζο Δήμαρχο Θήρας

Κύριε Δήμαρχε,

Τα περισσότερα έργα που έχουν ενταχθεί στην χρηματοδότηση της ΔΕΗ προχωρούν με αργούς ρυθμούς με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώνονται και να ταλαιπωρούν τους κατοίκους των χωριών.

Τα μεγάλα λόγια ότι τα έργα αυτά θα ενταχθούν στην ασφαλή χρηματοδότηση της ΔΕΗ απέδειξαν το αντίθετο .

΄Ολες οι εργολαβίες ζητούν παράταση διότι μη εξοφλώντας έγκαιρα τους λογαριασμούς η ΔΕΗ , οι εργολάβοι προχώρησαν σε παύση εργασιών .

Η δική μας θέση από την αρχή ήταν ξεκάθαρη. Με την συνδρομή του Δήμου στο νομικό κομμάτι, να απαιτήσουν ομαδικά αποζημιώσεις όσοι εκ των κατοίκων του νησιού υπέστησαν ζημιές, από το μπλακ άουτ της ΔΕΗ . Η πλειοψηφία όμως του Δημοτικού συμβουλίου απεφάσισε να αποδεχθεί αυτό το πονηρό και εύκολο αντισταθμιστικό μέτρο που πρότεινε η ΔΕΗ.

Σας καλούμε ενόψει της προδιαγεγραμμένης ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, να απαιτηθούν τα χρήματα που υποσχέθηκαν βάσει των αρχικών προυπολογισμών των έργων και όχι του ποσού που διαμορφώθηκε μετά την έκπτωση των εργοληπτών.

Στην διεκδίκηση αυτή ζητάμε την άμεση ενημέρωση των δημοτών και τη συμμετοχή τους στην οποιαδήποτε κινητοποίηση για να καταδικάσουμε το Διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, που φαίνεται να αθετεί τη δέσμευσή του και να απαιτήσουμε την πλήρη χρηματοδότησή τους , βάσει πάντα των αρχικών προυπολογισμών και όχι των ποσών που διαμορφώθηκαν μετά τις χορηγηθείσες εκπτώσεις.

Για τη Δημοτική Παράταξη

Της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΑΡΓΥΡΟΥ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *