“Η ΚΟΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΦΤΩΧΟ, ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ”

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΡΖΕΝΤΑ

 

 

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ

Επιθυμούσα διακαώς ,και επιθυμώ μια ζωή να ασχοληθώ με κάτι όμορφο με κάτι ξεθωριασμένο –πολυκαιρισμένο αλμυρό ,να γράψω κάτι ανάλαφρο , και να αποτυπώσω στον πάπυρο της ψυχής μου και κατ’επέκταση τα καλούδια και όχι μόνο….. της αλμυρής ζωής μου .Και δεν θέλω να αναφωνήσω και να πω …ζητείται φίλος με μεγάλη αμοιβή ,ζητείται φίλος που να ξέρει να γελά …όμως δεν θέλω όχι δεν θέλω να το πιστέψω και να πω ότι είναι ένα σπάνιο είδος …

  Η αγανάκτηση μου είναι ένα υγιές κομμάτι του ακατάστατου εγώ μου, και δεν επιθυμώ να γίνω σκιά κανενός πλέον, δεν επιθυμώ να κρατήσω την ομπρέλα κανενός… Μεγάλη μου επιθυμία είναι και αισθάνομαι ότι θα παραμείνει επιθυμία και συνάμα , ανεκπλήρωτος πόθος, η εξάλειψη των χρεμύλων της εποχής μας… όνομα που επινόησε ο Αριστοφάνης μέσα από τις λέξεις χρέος και αιμύλω, που σημαίνει απατώ. Ο αγώνας είναι σκληρός…….και ο αντίπαλος αδυσώπητος…… αλλά είμαι και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να τον αντιμετωπίσομε .. Και εύχομαι στο τέλος να αναφωνήσω. «Να είμαστε τόσο πρόσκαιροι και να κάνομε όνειρα τόσο αιώνια…!».Αυτό δεν το λέω ο εγώ, ο της θεάς πενίας ανηψιός ….αλλά ο Τ. ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ.

  Εγώ ο περιορισμένων και ελλιπών γνώσεων γλυκονερίτης , συμφωνεί απόλυτα και αναλύοντας το πολιτικό βαρομετρικό -ψυχομετρικό χαμηλό που καλύπτει τα βαλκάνια και όχι μόνο , αδυνατεί να μας εγκαταλείψει και επιμένει να παραμένει σταθερό αμετάβλητο και να μας βασανίζει …και προς αποφυγή παρερμηνειών εις τους κατοικοεδρεύοντες εις το σχεδόν νοτιότερο μέρος των Βαλκανίων …και το κυριότερο εις τους μη γνώστες της επιστήμης της μετεωρολογίας παραθετικά και της οικονομίας ουσιαστικά λέω εγώ ο πικροχολίδης ότι η έπαρση και κυρίως η παντογνωσία των αδαών επιστημόνων που επιμένουν να λοιδορούν και να εκλιπαρούν τους θώκους να αποκτήσουν και τους θεσμούς να υποβαθμίσουν , και που επιμένουν ευτελώς να παραμείνουν εις την εξουσία υπνοβατώντας και υπονοώντας ότι η συμπόνια και η ανυπαρξία είναι θεσμός και η ΓΝΩΣΗ αποκλεισμός…. ναι αποκλεισμός , και η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ποινικό αδίκημα και το κυριότερο αυστηρώς, πειθαρχικώς , πολιτικώς και θεσμικώς κολάσιμος πράξη από τους ανερμάτιστους ,αχρείους , ανειδίκευτους σοφούς εκδικητές .

  Και για να επικαιροποιήσω τον ΣΟΥΡΗ που στο ποίημα του «Δυστυχία σου Ελλάς”, έγραψε ..Σπαθί αντίληψη ,μυαλό ξεφτέρι κάτι μισόμαθε και όλα τα ξέρει. Και το ομορφότερο …Στα δυο φορώντας τα πόδια που χει στο ένα λουστρίνι ,στο άλλο τσαρούχι .

  Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων αναφέρω αυτό που ανέφερε ο Αριστοτέλης , ότι είναι χαρακτηριστικό ενός εξελιγμένου μυαλού να φιλοξενεί μια σκέψη έστω και εάν δεν την αποδέχεται…… αλλά την φιλοξενεί ,την προσέχει την αναλύει και την κατανέμει αναλόγως …..Αυτό τηρείται αυτό γίνεται;;Ε ρ ω τ ώ ;;Και απάντηση δεν παίρνω και δεν θα πάρω είμαι σιγουρότατος .

Και προς γνώση του φιλοθεάμονος και απαραιτήτως πνευματικού περίγυρου μας , αναφέρω ότι η μεγαλύτερα   λοιπόν εκδίκηση εναντίον εκείνου ,ο οποίος σε έβλαψε ,είναι να τον ευεργετήσεις και βεβαίως θα συμφωνήσω με τον Πλούταρχο που λέει ότι η εκδίκηση είναι η αδυναμία της ψυχής . Είσαστε αδύναμοι ; είσαστε κακόψυχοι ; είσαστε κακόβουλοι ,είσαστε θρασύδειλοι …. Και είναι πασιφανές ότι δεν ξέρετε ότι η μόνη δύναμη κατά τον Αριστοφάνη που περιφρονεί τα δώρα είναι ο θάνατος ..το ξέρατε ; και εάν το γνωρίζατε τι πράξατε ;Και αυτά όλα γιατί ;

 

  Και για να μην ξεχνιόμαστε και προς αποφυγή παραπόνων από την μικρή μου-μας πατημασιά γης ..μήπως λέω ο αδαής και ονειροπόλος να συναπαντηθούμε όσο υπάρχει τοματάκι με λίγο τυράκι…κα ας είναι και χλωρό….. ένα παξιμάδι λιγάκι κρασάκι σε μια δροσοπεζούλα να αγκαλιαστούμε και να σαλιαρίσομε εις την άπταιστο θηραϊκή διάλεκτο πως να υποδεχθούμε εάν επιθυμεί τον γέροντα εγκέλαδο που τελευταία τον διαισθάνομαι ότι θέλει και επιμένει παραθαλάσσια να αρμενίζει …Μυτιλήνη ,Κω .Είναι προσιτός ,είναι σεβάσμιος ,είναι λίγο απόμακρος αλλά πείθεται ,καταλαβαίνει και περιμένει να δει να ακούσει αλλά …Καταλήγοντας επιμένω και γραφολέω γρηγορείτε γιατί είναι γέροντας και απρόβλεπτος …Για τον εγκέλαδο εννοώ και μην τρομάζετε …Σύναξη – και αγάπη αλλά και κάτι της να κάνομε…δεν θέλει πολλά

Μα δεν πρέπει να αγαπιόμαστε και η αγάπη να γίνεται πράξη ζωής ;δεν πρέπει ;για αυτήν την μεγάλη και όμορφη πατρίδα ;Για αυτή την μοναδική χώρα; Η εδώ μικρούλα πατρίδα είναι μια εμπλιά (πατημασιά)…απλά κόψιμο και ευπρεπισμό ονύχων χρήζει . Μα δεν είναι ποιητικό της μοναξιάς μου ο χρησμός και της αναίδειας των τρωκτικών , να δημιουργηθεί ο συνδυασμός των βαρομετρικών ;;…και για τους ειδήμονες το βαρομετρικό χαμηλό των Βαλκανίων συνδυαζόμενο με τις υψηλές πιέσεις που το καλοκαίρι κατοικοεδρεύουν φέτος απρόσμενα λόγω μνημονίων νότια…. αλληγορικά συνδαιτημόνες μου γιατί ;(απλά δια τους μετεωρολογικά μυημένους το υψηλό είναι μόνιμα στα βαλκάνια και το χαμηλό βαρομετρικό στην περιοχή της Κύπρου ) …δημιουργούν έντονες και απρόσμενες καιρικές διαταραχές ,εντονότατες χαλαζοπτώσεις ,πετροπτώσεις, ευροπτώσεις , κρανιδοπτώσεις , βροχοπτώσεις , και κυρίως εντονότατη πολιτικομετεορολογική ανησυχία…όλα αυτά γιατί αλμυρέ θυμοφιλόσοφε απειροελάχιστε πολυξερίδη ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ;; Κα δε μου λες κερά βασιλική δεν θα με ρωτήσεις; Θα έλεγε ο παππούς ,που με ρωτούσε για πολλούς και πολλά στα προηγούμενα γραπτά.

  Μα πολύ απλά –απλούστατα ξάφνου όλοι ξαφνικά λοιπόν ξαφνιάστηκαν και έγιναν μετεωρολόγοι , οικονομολόγοι ,δικηγόροι, έγιναν γιατροί , πλοίαρχοι ,δημοσιογράφοι ,τοπογράφοι , Μηχανικοί ,αρχιτέκτονες ,και όλοι του δισακιού τους την άδεια γωνιά προσπαθούν με επιμονή και άγνοια να ψάξουν ,έχοντας βεβαίως και επιμελώς αποκρύψει την ανυπαρξία της όρασης τους και απαραιτήτως της άγνοιας τους. Και το κυριότερο προσπαθούν να αμπαλάρουν την γνωστική τους ανεπάρκεια με ένα χρυσαφένιο χαρτί περιτυλίγματος με αποτέλεσμα εσύ εγώ ο άλλος να εστιάζεις στην λάμψη του χρυσαφένιου χαρτιού και όχι στην ουσία. Κα κερά δεν είναι τρεζό και όμορφο εεεε δεν είναι;;;

  Έχετε ακούσει υδραυλικό ,ηλεκτρολόγο να επιμένει και να διαλαλεί πως διοικείται ένα Νοσοκομείο ;το έχετε ακούσειιιιιιιιιιιιιιιι;;;έχετε αφουγκραστεί οδοκαθαριστή ψάχνοντας για το καρβέλι της οικογένειας του να διαλαλεί μελέτες να εκπονήσει ; Έχετε ακούσει λιμενεργάτη χειρισμούς πλοιάρχου να επικρίνει; έχετε ακούσει ότι και τα μεταξωτά κατωφόρια επιδέξια πρύμνη θέλουν …Κα ακούτε ηντα λέω και ηντα γράφω εεεε ,η δεν γροικάτε πράμα φίλοι μου ονειρικά πλασμένοι.

Είναι δυνατόν η επικοινωνία μεταξύ των πολιτικών αφεντάδων μας ΓΕΝΙΚΩΣΣΣΣΣ ,και δεν πάω από τον Άννα στον Καϊάφα , απλά μπλάνταξε το δισάκι μου διαβάζοντας ,ακούγοντας πολλά ξενδριάντροπα και θεός φυλάξει τι ;;

  Κατέληξα φίλοι μου …. μετά βεβαιότητος πλέον πόσο ποταπή είναι , πόσο αηδιαστική πόσο πενιχρή σε σεβασμό και θεσμικώς απαράδεκτη …εννοώ πάντα την επικοινωνία τους. Άκου έλα αδελφέ ….έλα μεγάλε …. Έλα φίλε ….φίδι ναι φίλος όχι ….δηλαδή για να κατανοήσω επί τέλους το κουτόχορτο στην αγορά δεν έχει εξαλείψει ;Η υπερτιμήθηκε ; Έχω την άποψη ότι η άποψη και το ανεπαίσχυντο της πολιτικής ρητορικής ….μα πολιτικά τοποθετήθηκα ακούς και λένε οι τσιχλοφουσκιάζοντες ……οι οποίοι διασύρουν και αμαυρώνουν ανθρώπινες αξίες χωρίς αιδώ .Τι είναι εε τι είναι ;;; κορτιζονούχος λέξη που καλύπτει κακώς τις λεκτικές απαράδεκτες επιθέσεις.

  Και επανερχόμενος αναρωτιέμαι ……. από ξεσπορίδιο παρασυρθέν εκ του κύματος η εκ Μενιδίου ορμώμενος ενεφανίσθη ο γονιδιακώς όμαιμος αδελφός και κυρίως ο μεγάλος ;;η είναι απείρου σαθρού πολιτικού ύψους;; …. είναι ,και μετά βεβαιότητος είναι ποταπός και ανεπίτρεπτος ο διάλογος αυτός και ομολογουμένως απαράδεκτοι οι ρήτορες της ψυχικής και πνευματικής πενίας η οποία κατά τον Κάλβο μουδιάζει τα φτερά του πνεύματος . ΓΙΑΤΙ;;; .

  Διότι η κολακεία είναι νόμισμα που κάνει φτωχό αυτόν που το έχει. Και το κυριότερο οι κόλακες είναι επιστήθιοι εχθροί των ισχυρών. Και καταλήγοντας….Το είπε κάποιος αρχαίος και όχι ο κισήριους που απαραιτήτως λέει τα του Αριστοτέλη ότι η κολακεία είναι φιλία επιζήμια δηλ. ο εγώ γραφικός (με αποκάλεσαν δεν είμαι) που παράλληλα ακούγοντας τελευταία Θεοδωράκη ,Χατζηδάκη, και κυρίως Σπανουδάκη , και απαραιτήτως μελετώντας τας γραφάς βρήκα αυτό που είπε ο Ευριπίδης και όχι ο εγώ ασημαντίδης …ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΦΙΑΛΩΝ ΕΓΓΕΝΗΣΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ. Και προς τέρψη του φιλοθεάμονος κοινού μου επεξηγηματικά αναφέρω ότι υπάρχει …ο εγγενής πολλαπλασιασμός και ο αγενής πολλαπλασιασμός. Βέβαια σαν να σας ακούω….οι σκέψεις σας ταξιδιάρη μου είναι ατάκτως ειρημένες και πολυπλοκότατες…..αγαπημένοι μου δεν είναι ….απλά πνίγομαι ,ζαλίζομαι και αγανακτώ μα δεν φταίω εγώ ο ψυχοβγάλτης δεν φταίω , φταίτε εσείς που ευχαρίστως και αδιακόπως με διαβάζετε .

 Πολύ απλά οι πολιτικοί μας καπεταναίοι και οι ανελέητοι πολιτικοί μας έρωτες και όχι μόνο μας παρασύρουν και όχι πάντα στα απόκρημνα όχι, αλλά μας παρασύρουν . Τι εννοώ ;Τελική διαπίστωση …..χρειαζόμεθα άμεσα Dramamine για σωστή διακυβέρνηση και ασφαλές αγκυροβόλιο … και έχει ο θεός …. Γιατί πάντα έχει.

Και προς αποφυγή κρίσεων, αποκρούσεων ,αντικρούσεων , συγκρούσεων, και γενικώς καφενειοεπικρίσεων …πάντα αναφέρομαι για κάτι που άκουσα ,που έχωωωωωω, και είδαααααα και φυσικά διάβασαααα ,έχοντας απεριόριστη οπτική βοήθεια , αλλά πάντα πανελλαδικά και γενικά και όχι πουλώντας λάχανα και κολοκυθοκορφάδες . Και μην ανησυχείτε είμαι πολύ μα πολύ ευτυχής για τους αλμυρούς καρπούς των ναυτικών μου δέντρων και πιο πολύ από την σπορά τους, και το βασικότερο με λίπασμα δικό μου. Καλοτάξιδο νέο μου πλάσμα και μακριά από τα κλάσματα. Και θα αναρωτηθείτε γιατί όλα αυτά τώρα ;;;Μα πολύ απλά για τα επόμενα …απλούστατα, εάν δεν προσέξομε και κυρίως εάν δεν προσεχτούμε .

Σε όλη μου τη ζωή μου γκρέμιζα τα κάστρα της νύχτας μα τα κάστρα δεν τελείωσαν ,ούτε θα τελειώσουν .Μ. ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ …Καλοτάξιδοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *