Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ

ΠΕΤΥΧΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

 

 

 

Από τη Σαντορίνη, έχουν περάσει μεγάλα ονόματα, όλων των τεχνών. Ακόμα και στον κλασσικό & σύγχρονο χορό ή το ποιοτικό θέατρο, η δημιουργία του SAF (Santorini Arts Factory), κάλυψε αυτό το κενό. Αυτό όμως που συνέβη το Σάββατο 13 (και θα συμβεί και την Κυριακή 14 Μαΐου) στο SAF, ήταν πρωτόγνωρο. Όχι, αξιολογώντας τις επιμέρους παρουσιάσεις, παραστάσεις και προτάσεις. Το εκπληκτικό, ήταν η συμμετοχή. Η εναργής συμμετοχή. Τα χαμόγελα που περίσσευαν. Οι παιδικές φωνές που αντηχούσαν στο χώρο, γεμίζοντας τον ζωή.

Χωρίς περιστροφές, ήταν η καλύτερη πολιτιστική απόπειρα, που έγινε τα τελευταία χρόνια στο νησί. Με τα παιδιά, να είναι δημιουργοί, αλλά και θεατές. Να αντιλαμβάνονται τον πολιτισμό ως κίνητρο συμμετοχής και ως παιχνίδι, ταυτόχρονα. Ήταν πανέμορφο θέαμα, να βλέπει κανείς παιδάκια, καθισμένα οκλαδόν δίπλα στη σκηνή ή ακουμπισμένα σε αυτή και να παρακολουθούν με έκδηλη χαρά, ότι διαδραματιζόταν σε αυτή. Μερικά, ήταν τόσο μικρά, που μάλλον ακόμα και το χειροκρότημα, το απέδιδαν ως είδος παιχνιδιού, παρά ως επιβράβευση για τους νεαρούς καλλιτέχνες.

Τους ίδιους νεαρούς καλλιτέχνες, που μετά μετατρέπονταν σε θεατές, για το επόμενο δρώμενο, το άλλο τραγούδι, το διπλανό σχολείο. Να περιδιαβαίνουν στους χώρους, βλέποντας εικαστικά έργα, άλλων παιδιών. Να γεμίζουν τα διαλείμματα, με τις μελωδικά θορυβώδεις συντροφιές τους.

Αυτή η νέα Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Θήρας, πέτυχε!. Ξεχώρισε από τις άλλες επιτροπές που απλώς παραπέμπουν τα θέματα ή εκπέμπουν γκρίνια, επιτακτικές ή (και) ανεδαφικές απαιτήσεις και μίζερες διαπιστώσεις.

Δημιούργησε -μέσα σε λίγο χρόνο- ένα θεσμό που αξίζει να παραμείνει. Το Μαθητικό Φεστιβάλ Σαντορίνης. Γιατί το ζητούμενο σε κάθε τοπική κοινωνία, πρέπει, να είναι ένα: Εκτός της ευκαιρίας να αναδειχθούν κάποια ταλέντα, κυρίως πρέπει να δημιουργηθεί η βάση ενός καλλιεργημένου κοινού για το μέλλον. Πέτυχε να εγείρει τον αυθορμητισμό των παιδιών και να γεμίσει το απέραντο και φιλόξενο προαύλιο του SAF με γιορταστικό κλίμα και χαριτωμένη κινητικότητα.

Επιτέλους!. Πολιτισμός από και προς την τοπική κοινωνία. Κυρίως, προς τους μεγάλους παραμελημένους. Τα Παιδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *