Site icon Santonews

Η …Ιντερπόλ αναζητά τον εργολάβο των ασφαλτοστρώσεων

Χαρακτηριστικό βίντεο

 

 

Μήπως πρέπει κάποτε, να εξορθολογιστούν τα κριτήρια ανάθεσης Δημοσίων Έργων;. Δηλαδή, εκτός από την καλύτερη οικονομική προσφορά, να υπάρχει μια διαδικασία αξιολόγησης, που να προσμετρά τη συνέπεια τήρησης χρονοδιαγραμμάτων, την έγκαιρη και ποιοτική συμμόρφωση στους κανόνες εκτέλεσης ενός έργου ή τέλος πάντων στο εργοληπτικό μητρώο, κάθε υποψηφίου ή επιβεβαιωμένου αναδόχου κάποιου έργου;.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι ασφαλτοστρώσεις. Στο οδικό δίκτυο που είναι ευθύνη της Περιφέρειας, μια εργοληπτική εταιρεία επικράτησε στο διαγωνισμό. Το πρώτο λάθος που έγινε, ήταν πως το έργο είχε τριετές χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης. Δέησε, κάποια στιγμή να εγκατασταθεί ο εργολάβος. Ταυτόχρονα εγκαταστάθηκαν και τα τερτίπια. Κακός καιρός, έλλειψη υλικών, ασθένεια εργοδηγού, τρέξιμο από τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Έπαρχο να εξασφαλιστεί σκάφος μεταφοράς αδρανών (αν ήταν έτσι, ας έφτιαχναν μόνοι τους εργοληπτικές εταιρείες, πιο καλά θα τα πήγαιναν) και τέλος, χωρίς τέλος. Το έργο, ατελές. Την υπόθεση, εκλογικά την πλήρωσε ο Χαράλαμπος Δαρζέντας, κυρίως επειδή προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ίδιος ανάδοχος, και για την ασφαλτόστρωση του Δημοτικής ευθύνης οδικού δικτύου. Αντί η προϊστορία διδάξει τους αναθέτοντες για να νουθετήσουν αυστηρά τον ανάδοχο, εξαντλώντας κάθε νόμιμη δυνατότητα, γίνεται μια επανάληψη που αβίαστα μπορεί να χαρακτηριστεί ως φάρσα. Η ατάκα του Δημάρχου Ν.Α. Ζώρζου στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχει όλα τα συστατικά του καλού σαρκασμού. «Όσο για τον εργολάβο, θα κάνω ένα αίτημα στην Ιντερπόλ», είπε, απαντώντας στον προκάτοχό του Αντώνη Σιγάλα που είπε πως «μετά τις εκλογές ο εργολάβος εξαφανίστηκε».

Καλό χιούμορ και ουδείς ψόγος για τον προσφάτως εγκατασταθέντα στην έδρα, Δήμαρχο. Μόνο που κανείς δεν γελάει. Ίσως- και αυτό ελέγχεται- μόνο ο εργολήπτης. Άντε και κανένα συνεργείο που βλέπει τη δουλειά του για επισκευή σασμάν και ελαστικών να αυξάνει.

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version