Site icon Santonews

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΒΟΘΩΝΑ ΜΕΣΑΡΙΑΣ ΔΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

 

 

 

 

Φωτό: Μαρία Πιτσικάλη

“Οι ενέργειες του συλλόγου μας :
1) Στο Βόθωνα επιδιώκουμε να χτιστούν 2 αίθουσες & να αυτονομηθεί το σχολείο. Αρχικά επισκέφθηκαν το Δήμο εκπρόσωποι του ΣυλλόγουΓονέων με τον Δ/ντή του σχολείου. Υπήρχε πρόβλημα να γίνει από τον Δήμο το τοπογραφικό λόγω έλλειψης προσωπικού. Εγινε δωρεά γονέα μηχανικού το τοπογραφικό και ξανά επίσκεψη στο Δήμο από τη μηχανικό και τον Διευθυντή.

Και πάλι υπήρχε πρόβλημα να γίνει η μελέτη από το Δήμο και ζήτησαν να ετοιμάσει η ίδια μηχανικός μέρος της μελέτης. Λόγω φόρτου εργασίας των μηχανικών για μια προθεσμία στο 1ο δεκαήμερο του Ιουνίου- παρότι απευθυνθήκαμε και αλλού- βρισκόμαστε ακόμα στη μελέτη .

Για τη Μεσαριά :

  1. Α) Με χρηματοδότηση από ΔΕΗ έγινε η μελέτη για ανακαίνιση μόνο του νεοκλασσικού κτηρίου. Περιμένουμε να γίνει το καλοκαίρι. Αν δεν γίνει ο Δ/ντής προειδοποίησε για κινητοποιήσεις γονέων από το Σεπτέμβρη στο Δημαρχείο. Λόγω αλλαγής της νομοθεσίας για την διαδικασία ανάθεσης έργου δεν είχε ακόμα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός παρά την έτοιμη μελέτη. Σήμερα 29/05/17 ο Δ/ντης του σχολείου μας μαζί με τον Δ/ντή της Οίας επισκέφθηκαν τον Δήμο. Το θέμα πέρασε από επιτροπή και βρέθηκε τρόπος ώστε να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση στις 27/06/17.

    Β) Επιδιώκουμε να χτιστούν αίθουσες στο γήπεδο και να γίνει 1 ενιαίο σχολείο με 2 προαύλια. Πήγαμε στο υποθηκοφυλακείο , μετά στη Δ.Ο.Υ. και τηλεφωνήσαμε ανιχνευτικά στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου. Ήταν θετικοί . Σε συζήτηση Δήμαρχου-Δ/ντή,ο Δήμαρχος είπε ότι είναι σύμφωνος αν συμφωνεί ο Κοινοτάρχης. Έχουμε στείλλει επιστολή χωριστά ο Σύλλογος & χωριστά ό Δ/ντής όπου ζητάμε από την Κοινότητα να διεκδικήσει από το Δημόσιο το γήπεδο για ανέγερση αιθουσών. Οι διαδικασίες αυτές συνήθως είναι χρονοβόρες, αλλά είπαμε να βάλουμε το πρώτο λιθαράκι.

  2. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις”.
Exit mobile version