Site icon Santonews

“ΟΙ ΓΛΑΡΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ” ΣΕ “ΠΤΗΣΗ” ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΙΦΝΟ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

 

“Ο Δήμος Σίφνου και ο Δήμαρχος Ανδρέας Μπαμπούνης ευχαριστούν από καρδιάς τον κοινωνικό μη κερδοσκοπικό σύλλογο “ΓΛΑΡΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ”, που επισκέφτηκαν το νησί μας στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2016 και παρείχαν αφιλοκερδώς για ακόμα μια φορά πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη σε παιδιά και εφήβους ηλικίας έως και 18 ετών.

Την ιατρική ομάδα, την οποία συνόδευαν ο συντονιστής της αποστολής κ. Παύλος Βλάχος καθώς και ο συντονιστής του ιατρικού προγράμματος κ. Αλέξανδρος Αναστασόπουλος και έφεραν στο νησί μας δύο φουσκωτά σκάφη -με καπετάνιους τους κ.κ. Ευάγγελο Καραμπέτσο και Κωνσταντίνο Κόλλια- αποτελούσαν οι:

-Γρίβας Θεόδωρος – Ορθοπαιδικός χειρουργός

-Παπανδρέου Ιωάννης – Παιδίατρος Εφηβικής Ιατρικής

-Γεωργιλάς Αναστάσιος – Καρδιολόγος

-Γκρινιούκ Κατερίνα – Παιδίατρος, Νεογνολόγος

-Ματιάτου Μαρία – Γεν. Παιδίατρος

-Μουμουλέτσα Αντωνία – Παιδίατρος

-Καϊάφα Αναστασία – Δερματολόγος χειρουργός

-Εμμανουήλ Μαρίνα – Ψυχολόγος

Οι γιατροί εξέτασαν συνολικά 136 παιδιά και εφήβους, προσφέροντας πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε να γίνει διασυνδετική με το Τζάνειο για περαιτέρω έλεγχο και αντιμετώπιση.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνάντηση με γονείς και εκπαιδευτικούς, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 5.11.2016, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου “Μαριάνθη Σίμου”, με θέμα “Έφηβος εμπειριών συλλέκτης”. Υπεύθυνοι για την επιστημονική προσέγγιση του θέματος από την πλευρά του Συλλόγου ήταν ο παιδίατρος εφηβικής ιατρικής κ. Γιάννης Παπανδρέου και η ψυχολόγος κα Μαρίνα Εμμανουήλ.

Η προσφορά των “ΓΛΑΡΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ” ήταν, όπως πάντα, εξαιρετικά σημαντική για τους γονείς και τα παιδιά μας, όχι μόνο για την αντιμετώπιση ασθενειών, αλλά και για την έγκαιρη διάγνωση παιδιατρικών προβλημάτων. Όλοι τους εργάστηκαν άοκνα για ένα διήμερο και απάλλαξαν τους γονείς από το άγχος, το χρόνο και τα έξοδα μετακίνησης στην Αθήνα”.

Save

Exit mobile version