“Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ”

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΡAΣ

 

 

“Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Στην καρδιά του χειμώνα, η γιορτή των  Χριστουγέννων έρχεται να ζεστάνει τις καρδιές μας με την υπενθύμιση ότι η Γέννηση του Χριστού είναι το χαρμόσυνο άγγελμα που δίνει νόημα, αξία και διευκολύνει την ζωή μας, ακολουθώντας το δρόμο της αγάπης, δηλαδή της ανεκτικότητας και της αποδοχής των συνανθρώπων μας – πολλές φορές διαφορετικών από εμάς – με τους οποίους απαραίτητα καλούμαστε να συμβιώσουμε.

Στο σημερινό παγκοσμιοποιούμενο περιβάλλον τα Χριστούγεννα διατηρούνται κατά κύριο λόγο ως έθιμο, μιας και προκαλούν έντονη οικονομική δραστηριότητα. Η εορταστική ατμόσφαιρα με τα όμορφα δώρα, τους στολισμούς και το γιορτινό τραπέζι, δεν είναι όμως ικανά, παρά μόνο πρόσκαιρα – όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε – να ικανοποιήσουν τις ουσιαστικές ανάγκες της ζωής μας για ψυχική και πνευματική ισορροπία, που επιτρέπουν την προσωπική εξέλιξη και την αντιμετώπιση των δυσχερειών που θα συναντήσουμε στην ζωή μας.

Οι αρχαίοι Έλληνες, προετοιμασμένοι από την αναζήτηση της αλήθειας και την επιδίωξη της αρετής ως σκοπών της ζωής, δέχτηκαν αβίαστα την νέα διδασκαλία του Χριστού που υποδεικνύει την αγάπη για τον εαυτό μας και τον συνάνθρωπο, ως τον τρόπο για την πραγμάτωση της ειρήνης και της δικαιοσύνης, των απαραίτητων αυτών συνθηκών της κοινωνικής ζωής, για προσωπική και κοινωνική πρόοδο με γνώμονα τον σεβασμό στην μοναδικότητα της ζωής του καθενός.

Οι μάγοι, οι επιστήμονες της εποχής, αναζητούν την φάτνη και προσφέρουν πολύτιμα δώρα. Σήμερα προβάλλεται ως επιλογή και του χριστιανικού κόσμου η απομάκρυνση από την φάτνη αλλά ο άλλος δρόμος της  διαρκούς επιδίωξης της απόκτησης αγαθών και μόνον, με σκοπό την ευτυχία, διαρκώς επιβεβαιώνεται ότι οδηγεί σε αδιέξοδα και αντίθετα αποτελέσματα, όπως η μοναξιά, η αγωνία για την επιβίωση, το αίσθημα αδικίας και ανασφάλειας, ο φόβος της τρομοκρατίας, των πολεμικών συρράξεων και των φυσικών καταστροφών.

Ό,τι δε έχει απομείνει στο Δυτικό κόσμο ως μέριμνα των κοινωνιών για τις συνθήκες του δημόσιου και ιδιωτικού βίου των ανθρώπων που τις αποτελούν, είναι αναμφισβήτητα απόηχος της χριστιανικής τους εμπειρίας που προηγήθηκε.

Με τις ευχές μου να περάσετε τις γιορτές στην θαλπωρή του σπιτιού και των δικών σας,

Καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαρά!

Νίκος Ζώρζος, Δήμαρχος Θήρας”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *