Site icon Santonews

ΟΙ ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ ΤΗΣ ΣΙΦΝΟΥ

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ “SOS” ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΕ ΓΙΑ 14Η ΦΟΡΑ

 

ΒΙΝΤΕΟ 2΄

  14η επικοινωνία αρχαίων πύργων Σίφνου

 

Άλλη μια επικοινωνία των αρχαίων πύργων και Ακροπόλεων της Σίφνου πέρασε στην ιστορία στις 19 Ιουνίου 2016. Άλλη μια φορά προβλήθηκε ο αρχαιολογικός πλούτος του νησιού και αυτή τη φορά γέμισαν τα πλοία που έρχονταν στη Σίφνο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

  Η φετινή 14η επικοινωνία των Αρχαίων πύργων της Σίφνου περιλάμβανε 77 σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (αρχαίους πύργους, ακροπόλεις, ιερά) στη Σίφνο και έναν πύργο στο Κάστρο της Μήλου ενώ συμμετείχαν και πάλι περισσότεροι από 300 εθελοντές. Ανάμεσα τους και μια ομάδα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης που ανέλαβε τον πύργο στον Αϊ Γιάννη του Φάρου.

  Το σύνθημα δόθηκε από τον πύργο του Αϊ Γιώργη της Χερρονήσου όπου ο δήμαρχος Σίφνου κ. Ανδρέας Μπαμπούνης σε ρόλο βιγλάτορα αντιλήφθηκε τον κίνδυνο «εχθρικής» επιδρομής από τα βόρεια. Το μήνυμα μεταδόθηκε άμεσα σε όλο το νησί και έφτασε στον δήμαρχο Μήλου κ. Γεράσιμο Δαμουλάκη που επόπτευε στο Κάστρο της Μήλου και ανταποκρίθηκε τόσο με άναμμα καπνογόνων όσο και με τηλεφωνική ανταπόκριση στα Φυρόγια όπου μεταδίδονταν ραδιοφωνικά και μέσω ιντερνέτ η επικοινωνία των εθελοντών.

Η εκδήλωση έκλεισε με το καθιερωμένο αντάμωμα των εθελοντών, προβολή φωτογραφιών από τα σημεία που επικοινώνησαν, κεράσματα και μουσική στη φιλόξενη Μονή Φυρογίων.

Η ΔΗΚΕΣ ο Δήμος Σίφνου και ο ΠΣΣ που διοργάνωσαν την εκδήλωση ευχαριστούν θερμά: την εταιρία Cosmote για τη χορηγία της, την εταιρία ΑΛΜΑ των Αλέκου & Δημήτρη Μακρή που κάθε χρόνο προσφέρει πρόθυμα και δωρεάν τα καπνογόνα, τον κ. Κώστα Κόμη για τη βοήθεια της μεταφοράς τους στη Σίφνο, τον κ. Γιάννη Πιτσινό για τους καθρέφτες, τον Prisma Radio 91,8FM & τον κ. Ντίνο Γεωργούλη που δούλεψε αφιλοκερδώς για τον ήχο, το φως και την ραδιοφωνική μετάδοση, την Kontos photography, το Sifnos.Net & τον κ. Φρατζέσκο Λουκατάρη για τη διαδικτυακή μετάδοση. Επίσης το Ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής Βρύσης για την παραχώρηση της Μονής Φυρογίων για την εκδήλωση που ακολούθησε το «άναμμα», το Σύλλογο Γυναικών «το Σμάρι» για τα πλούσια κεράσματα που φρόντισε όχι μόνο να μαγειρέψει και να φέρει αλλά και να τα κεράσει, τον Αγροτικό Σύλλογο Σίφνου, την Τροφοδοτική Σίφνου του κ. Θεολόγου Βέλλη, την Κάβα ποτών του κ. Μιχάλη Σούλη.

Τέλος, το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Σίφνου, την κ. Ρόνια Αναστασιάδου τον κ. Γιώργο Ντοκόπουλο, τη Νικολέτα Κατζηλιέρη, τον Νίκο και τη Μαρία Παπαγγελέτου, την κ. Ντίνα Ατσόνιου, τον κ. Nικόλα Μενεγάκη, όλους όσοι συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην φετινή διοργάνωση και την επιτυχία της και βέβαια όλους τους εθελοντές που αψηφώντας τον καύσωνα περπάτησαν- κάποιοι για ώρες -για να προσεγγίσουν τον πύργο τους!”.

 

Βιντεο

Exit mobile version