ΟΙ ΦΗΡΑΡΧΟΙ ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ: ΠΡΙΒΕ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΑ ΦΗΡΑ

Νευραλγικά σημεία των Φηρών, ενοικιάζονται έναντι 11,66 ευρώ μηνιαίως

Νευραλγικά σημεία των Φηρών, ενοικιάζονται έναντι 11,66 ευρώ μηνιαίως

ΟΙ ΦΗΡΑΡΧΟΙ ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ: ΠΡΙΒΕ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΑ ΦΗΡΑ

  Ένα απλό πέρασμα από το κέντρο των Φηρών κατά τη διάρκεια της ημέρας, αποτελεί συγκλονιστική εμπειρία. Ο απίστευτος συνωστισμός βαρέων οχημάτων (λεωφορεία, υδροφόρες, φορτηγά), τα αυτοκίνητα που καταλαμβάνουν κάθε τετραγωνικό εκατοστό των χώρων που δεν έχουν μετατραπεί σε «Γραμμή Μαζινό», με τα σιδερένια παλουκάκια, δημιουργούν ένα εφιαλτικό τοπίο που παραπέμπει στην ταινία «Το Μεγάλο Μποτιλιάρισμα» (1979) του Λ. Κομερτσίνι. Κι όμως μέσα σ’ αυτό το απερίγραπτο χάος, ο Δήμος «ανακάλυψε» κενούς χώρους τους οποίους προτίθεται- σύμφωνα με ανακοίνωσή του- να ενοικιάσει, έναντι του ιλιγγιώδους ποσού των 140 ευρώ ετησίως. Επειδή μάλιστα παρήλθε το μισό έτος, φέτος τους πουλάει «κοψοχρονιά» με μόλις 80 ευρώ.

  Το γεγονός ότι αυτοί οι χώροι, βρίσκονται σε νευραλγικά σημεία της πρωτεύουσας του νησιού, δεν απασχόλησε κανέναν. Το γεγονός επίσης ότι ο δύσμοιρος επισκέπτης θα αναζητεί χώρο για μια ολιγόλεπτη στάθμευση και θα αντικρίζει τις  «μικρές, ανακλινόμενες μπάρες» κάποιων πάλι δεν ενοχλεί τους επαΐοντες. Το παν ήταν να βολευτούν κάποιοι (είναι προφανές, πως αν δεν υπάρχει αίτιο, δεν δημιουργείται αιτιατό) που με 11,666 ευρώ μηνιαίως θα γίνουν πατρίκιοι σε μια πόλη πληβείων. Αν ήταν Άτομα με Ειδικές Ανάγκες ή ηλικιωμένοι θα ήταν κατανοητό και η παραχώρηση θα γινόταν κατά περίπτωση. Αλλά εδώ μιλάμε για μια σχεδόν δημοπρασία που θέτει κάποια κριτήρια, στα οποία πάντως δεν υπάρχει το προσφερόμενο ποσό.

  Το ερώτημα είναι: Είχε τόση μεγάλη ανάγκη ο Δήμος, αυτά τα 1.000-2.000 ευρώ για να προχωρήσει σε αυτή τη νέα κυκλοφοριακή φόρτιση της πόλης με τα προγραμματιζόμενα πριβέ πάρκινγκ;. Και αν όντως ήθελαν να αποφορτίσουν την πόλη γιατί δεν όριζαν –όπως θα ήταν λογικό- ότι αυτές οι θέσεις θα διατίθενταν αποκλειστικά στους εμπόρους-προμηθευτές, ώστε να προκαλούσαν τη μικρότερη δυνατή όχληση κατά τη διάρκεια της τροφοδοσίας;. Αν ήθελαν ας ζητούσαν ένα κάποιο ενοίκιο και είναι σίγουρο πως οι –καθημερινά ταλαιπωρούμενοι έμποροι-χρήστες- θα το κατέβαλλαν ευχαρίστως. Αν μάλιστα ο Δήμος είχε τόση ανάγκη τα λεφτά της εκμίσθωσης γιατί δεν δημοπρατούσε τα επίμαχα τμήματα;. Είναι σίγουρο πως, το ποσό που θα εισέπραττε θα ήταν ποσαπλάσιο. Μήπως όμως πολύ απλά, οι Φή(υλ)ραρχοι ξαναχτύπησαν με φόντο τις επερχόμενες εκλογές;.  

  Η τελική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 30η Ιουνίου. Μέχρι τότε ο Δήμαρχος, έχει χρόνο να ακυρώσει την οδυνηρή για την Πρωτεύουσα του νησιού και επονείδιστη για τη λογική λειτουργία του Δήμου απόφαση.

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Η κυκλοφοριακή άνεση που επικρατεί στα Φηρά, επιτρέπει την πολυτέλεια των πριβέ πάρκινγκ με ανακλινόμενες μπάρες

Η κυκλοφοριακή άνεση που επικρατεί στα Φηρά, επιτρέπει την πολυτέλεια των πριβέ πάρκινγκ με ανακλινόμενες μπάρες

 Διάθεση θέσεων στάθμευσης για μόνιμους κατοίκους σε τρεις περιοχές στα Φηρά

Θέσεις στάθμευσης πρόκειται να διατεθούν στη Δημοτική Κοινότητα Θήρας για τους μόνιμους κατοίκους τριών περιοχών οι οποίες έχουν ήδη διαγραμμισθεί από το Δήμο Θήρας.

Απαραίτητη προϋπόθεση η συμπλήρωση σχετικής αίτησης στο Πρωτόκολλο του Δήμου (γνωστοποιώντας τα στοιχεία ταυτότητας και τα στοιχεία οχήματος από την άδεια κυκλοφορίας).

Τα κριτήρια για την παραχώρηση θέσης, μετά την συγκέντρωση των αιτήσεων, θα είναι το εγγύτερον της μόνιμης κατοικίας στο χώρο στάθμευσης και οι ειδικές ανάγκες του ενδιαφερομένου.

Προθεσμία για συμπλήρωση αιτήσεων ορίζεται η 30η Ιουνίου 2013.

Οι  προς παραχώρηση θέσεις είναι:

Πίσω (ανατολικά) του κτιρίου του Ο.Τ.Ε.

Πάνω από το παρκινγκ αυτού που βρίσκεται πίσω από την  τράπεζα Eurobank.

Πλησίον Ιεράς Μητρόπολης Υπαπαντής του Σωτήρος

                Η παραχώρηση-εκμίσθωση θα ισχύει για ένα ημερολογιακό έτος και θα ανέρχεται στο ποσό των  140 ευρώ σύμφωνα με την Κανονιστική Απόφαση του Δήμου.

             Σε όποιον παραχωρηθεί θέση οφείλει να τοποθετήσει μικρή ανακλινόμενη μπάρα, ομοιόμορφη για όλους όπως αυτή πού έχει ήδη τοποθετηθεί στο χώρο πίσω από την EUROBANK.

       Μόνο για  το τρέχον έτος, επειδή ήδη έχει παρέλθει το μισό, το κόστος εκμίσθωσης ορίζεται με απόφαση της επιτροπής παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων στο ποσό των 80 ευρώ.