Η ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ ΞΑΝΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 12ο φεστιβαλ “τσελεμεντεσ” στη σιφνο

 

 

 

 

“Ο σύλλογος ανακοινώνει ότι για τρίτη συνεχή χρονιά θα συμμετέχει, εκπροσωπώντας τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά, στο 12ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» στη Σίφνο, μετά από πρόσκληση του πολιτιστικού συλλόγου Σίφνου που διοργανώνει το φεστιβάλ, από Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου έως Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018.

Η συνταγή που θα παρουσιάσουμε στο φεστιβάλ το Σάββατο, ημέρα που θα παρουσιασθούν γλυκά του γάμου από όλα τα νησιά, θα είναι το Κουφέτο Σαντορίνης. Την ίδια μέρα θα γίνει παρουσίαση των τυριών των Κυκλάδων από τον φίλο του χωριού μας κ. Ηλία Μαμαλάκη και θα συμμετέχουμε με χλωρό σε βινσάντο προσφορά του εστιατορίου «Σελήνη».

Στο περίπτερο θα προσφέρεται κρασί της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων και τσικουδιά της κάναβας Λ. Λιγνού. Θα παρουσιάζονται και άλλα προϊόντα της Σαντορίνης, έντυπα και ταινίες προβολής του νησιού και της γαστρονομίας. Θα προσφέρουμε επίσης στους επισκέπτες μελιτίνια και κουφέτο προσφορά της Ένωσης, ντοματοκεφτέδες προσφορά του κ. Νεκτάριου Φύτρου «Εστιατόριο Καλλίστη».

Το φεστιβάλ παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και κάθε χρόνο προσελκύει ακόμη περισσότερους επισκέπτες και περίπτερα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Καλούμε τα μέλη του συλλόγου και τους φίλους να συμμετάσχουν στη γιορτή της ελληνικής γαστρονομίας και να γνωρίσουν το φιλόξενο και όμορφο νησί της Σίφνου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *