Η ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΙΦΝΟΥ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

 

 

 

estia_sifnos“Ο σύλλογος ανακοινώνει ότι, μετά από πρόσκληση των διοργανωτών, θα εκπροσωπήσει τη Σαντορίνη στο 10ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» στη Σίφνο, από Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου έως Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016.

Τα προηγούμενα χρόνια εκπροσωπούσε το νησί μας στο Φεστιβάλ με επιτυχία ο κ. Μανώλης Λιγνός, εκδότης των Θηραϊκών Νέων και οι συνεργάτες του. Ελπίζουμε η δική μας συμμετοχή να έχει ανάλογη επιτυχία.

ΞΕΦΤΕΡΑΣ

Ο κ. Λευτέρης Ξαγοράρης (Ξέφτερας).

Στην εκπροσώπηση θα συμμετέχει ο Κυριάκος Πρέκας, λαούτο και τραγούδι και ο Αντώνης Πρέκας, βιολί. Επίσης η Αρτεμία Δεναξά με χορευτική ομάδα του συλλόγου θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς. Το φαγητό που θα παρουσιάσουμε στο φεστιβάλ θα είναι φάβα Σαντορίνης «παντρεμένη» και θα την μαγειρέψει με τη βοήθεια κυριών του συλλόγου ο Λευτέρης Ξαγοράρης (Ξέφτερας).

Στο περίπτερο θα προσφέρεται κρασί που θα προσφέρει η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, θα παρουσιάζονται και άλλα προϊόντα της Σαντορίνης. Θα δίνονται έντυπα και θα προβάλλονται ταινίες για την ανάδειξη του νησιού και της γαστρονομίας του. Θα προσφέρουμε επίσης στο κοινό φάβα και ντοματοκεφτέδες.

Καλούμε τα μέλη του συλλόγου και τους φίλους με την ευκαιρία του Φεστιβάλ να έρθουν για να γνωρίσουν το όμορφο νησί της Σίφνου”.

 

 

Save

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *