Η ΕΠΙΛΑΧΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΙΝΑ ΚΑΦΟΥΡΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ Γ.ΧΑΛΑΡΗ

ΤΕΛΙΚΑ Η ΗΘΙΚΗ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ- ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ

 

 

 

 

 

Καφούρου Μίνα-Πρώην Πρόεδρος Ημεροβιγλίου

“Θήρα 16/10/2018

Προς: Δήμαρχο Θήρας

κ. Νικόλαο Αναστάσιο Ζώρζο

Επιστολή μη αποδοχής πρόσκλησης αναπλ/κού δημοτικού συμβούλου.

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

σας απευθύνομαι προκειμένου να σας ενημερώσω για τη μη αποδοχή της πρόσκλησή σας (σχετ. υπ. αρ. 717/09.10.2018) που αφορά στην αναπλήρωση από μέρους μου της θέσης του παραιτηθέντος δημοτ. συμβούλου και επικεφαλή δημοτ. παράταξης, κ. Γεωργίου Χάλαρη. Απευθύνομαι όμως και στους συμπολίτες μας καθώς το οφείλω.

Λόγοι πολιτικής λογικής και δικού μου αξιακού υποβάθρου, δεν μου επιτρέπουν να αποδεχτώ και να συμβιβαστώ με τους λόγους για τους οποίους ο κ. Χάλαρης οδηγήθηκε σε παραίτηση. Ο βίαιος ξυλοδαρμός του από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Θήρας, κ. Ηλία Πελέκη σε χώρο τοπικού μέσου ενημέρωσης άφησε την κοινωνία μας άναυδη και πέρασε το μήνυμα του ευτελισμού της ανθρώπινης ζωής.

Εκείνο όμως που επέτεινε το αρνητικό κλίμα και τις δικές μου ηθικές αντιστάσεις είναι η διαχείριση του θέματος από πλευράς της μείζονος πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο της 7ης Αυγούστου 2018. Ουδείς προσωπικά και απερίφραστα εξέφρασε λόγο συμπάθειας προς τον δαρθέντα, έστω για λόγους συναισθηματικής εξισορρόπησης ή ως ένδειξη κοινωνικής ευθύνης. Με τοποθετήσεις ή χωρίς, οι δημοτικοί σύμβουλοι κατέφυγαν στο γενικό και βολικό «καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται». Η απόλυτη πειθαρχία στην τυπική γραμμή του συνδυασμού!

Προφανώς, ο οξύς αλλά αληθινός πολιτικός λόγος του κ. Χάλαρη μείωσε τις αντιστάσεις των αρχόντων μας, θεωρώντας ότι «το θύμα αξίζει αυτό που παθαίνει». Αυτό ως κοσμοθεωρία εκλεγμένων είναι επικίνδυνο, μεταδοτικό και ως πολίτη, γυναίκα και μητέρα με φοβίζει.

Είναι κοινωνικοπολιτικά υγιές το ότι ακούστηκαν οι φωνές των δημοτ. συμβούλων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι με ευθυκρισία αντέδρασαν έντονα στην απόπειρα αποδοχής της κουλτούρας της βίας ως μορφή επιβίωσης ανθρώπων που υπηρετούν τα κοινά.

Κύριε Δήμαρχε, δεν γνωρίζω τα γενεσιουργά αίτια της συμπεριφοράς του κ. Πελέκη, δεν είμαι ειδικός. Ίσως εμπεδωμένες αντιλήψεις, φανατισμός, ματαίωση ή άλλα… εκείνο όμως που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι η βίαιη συμπεριφορά στοχεύει στον απόλυτο έλεγχο του θύματος και είναι πράξη συνειδητή. Οφείλατε λοιπόν, να αποδεχθείτε άμεσα την παραίτησή του, προστατεύοντας τον ίδιο αλλά και το κύρος του θεσμού που υπηρετείτε. Προς έκπληξή μου και παρά τις διατυπωμένες προθέσεις σας επιλέξατε το αντίθετο.

Όσο για τον κ. Χάλαρη, με την παραίτησή του, επέλεξε τον δρόμο της αξιοπρέπειας. Σ’ αυτόν και εγώ προσφεύγω σήμερα, αντιδρώντας στην παθητική νομιμοποίηση της βίας που διαβρώνει τη συλλογική συνύπαρξη και εν τέλει, διότι φοβάμαι ως άνθρωπος μη χάσω την ανθρωπιά μου.

Με τιμή,

Καφούρου Δαμίγου Γερασιμίνα

Κοιν: Τοπικά ΜΜΕ Συντ/χος εκπαιδευτικός

Αναπλ/κός δημοτ. Σύμβουλος”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *