Η εντυπωσιακή καινοτομία της ΔΕΥΑΘ με την επεξεργασία των λυμάτων σε κατάλληλο νερό για άρδευση συζητείται παντού

Ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης (ΔΕΥΑΘ) και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού “Τώρα! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά” κ. Μανόλης Ορφανός μίλησε στο ραδιόφωνο του ALPHA 98,9 και τη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου για τη μοναδική καινοτομία σχετικά με τη δημιουργία επεξεργασμένων λυμάτων και τη μετατροπή τους σε κατάλληλο νερό για την άρδευση των καλλιεργειών του νησιού.

Ο κ. Μανόλης Ορφανός εξήγησε στους ακροατές του ραδιοφώνου του ALPHA 98,9 τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η επεξεργασία έτσι ώστε η τεχνική διαδικασία που ακολουθείτε να παράγει με ασφαλή τρόπο κατάλληλο νερό το οποίο χρησιμοποιούν οι αγρότες μας για τις ανάγκες της άρδευσης.

Η τεχνική διαδικασία αυτή είναι μια επιτυχία του καθηγητή και συνεργάτη της Δ.Ε.Υ.Α.Θ κου Αυλωνίτη Σταμάτη και έχει ξεκινήσει από την κοινότητα Οίας επί προεδρίας Γιώργου Χάλαρη.

Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. επεσήμανε ότι πρόκειται για μια μοναδική καινοτομία η οποία έχει λάβει νόμιμη άδεια από τις αρχές του κράτους και πρόκειται να ενταχθεί σε ένα νέο προγράμματος ανάπτυξης και αλληλεγγύης της αυτοδιοίκησης με το συμβολικό όνομα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών έτσι ώστε να ξεκινήσουν γρήγορα οι εργασίες για την κατασκευή δικτύου άρδευσης του νησιού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *